Držení mobilu naplacato před ústy
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- • vykecávání se kdekoliv (nejlépe uprostřed chodníku nebo za volantem),
• řvaní/chození/kejvání se u toho,
• čumění do founu tam, kde mám dávat pozor (silniční nebo i pěší provoz)
atd.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
JirkaZ píše:Abych to celé ještě komentoval z úplně jiné stránky...
Tak přesně to zbytečné telefonování jsem měl na mysli, když jsem psal minulý příspěvek. Jen vyjímečně bych zaslechnutý hovor označil za potřebný, něco řešící, či dokonce nutný. Obvykle jsou to jen kecy, "aby řeč nestála", rozhodně nic, co by nemohlo počkat, až u toho nebude padesát jiných lidí nebo aut.
Ta závislost na mobilu už má i jméno - nomofobie (chorobný strach ze ztráty mobilu nebo nedostupnosti mobilní sítě). Zatím do toho nespadám, protože nabíjím placku jednou za 6 - 8 dní, a to jí jsou už tři roky (ruku na srdcata: kolikrát týdně kdokoli z vás to čtete, musíte nabíjet?).
Celkem pochopitelně jsem ještě nepocítil potřebu mít powerbanku.
Když se na mobila podívám častěji, než dvakrát za den, tak jen proto, že přišla SMS nebo mail, případně se chci podívat, kolik je hodin. A po víkendu, který mám čtyřdenní, protože už dělám jen tři dny v týdnu, občas musím hledat, kam jsem ten mobil odložil, někdy i z pevné linky prozvonit. V autě mám už čtvrtým rokem SLDA s hands-free a ještě jsem nepocítil potřebu s tím mobila spárovat, za jízdy prostě hovory neberu a nikomu nevolám (ale znám jednoho, který dojíždí 100 km do práce, za volantem se nudí a obtěžuje nás zbytečnými hovory, z nichž si pak nepamatuje vůbec nic, zvlášť ne to, co slíbil). Vyjímečně mobilem pořídím i nějakou fotku, ale zpravidla jen proto, že zrovna nemám po ruce foťák. Nevím, proč by se například fotka mého plynoměru měla objevit na gůglu.
Ano, většina uživatelů to neřeší, pro některé je mobil celý jejich svět...
Nechce si zamastiť displej od mastného ucha?JoDiK píše:nemá telefon normálně u ucha ale naležato před ústy. Proč to dělají?
Ja občas vídavam ľudí na ulici s telefonom na ležato pri uchu.
Jelly som musel nabíjať 2x za deň. Jedna nabíjačka v práci na stole, druhá doma pri posteli. Áno, Jelly1 sa zmestí do toho malého vrecka na nohaviciach. Teraz mám vačši Jelly2 a ten vydrží 2 až 3 dni. Na to, že mi nezavadzia vo vrecku, mi to častejšie nabíjanie stojí za to. A okrem telefónovania, hodín a budíku na ňom fungujú aj všetky aplikácie, napríklad na aktuálnu polohu vozidiel MHD. Núdzovo aj internety, hoc na malom displeji to nie je pohodlné. Zvláda aj hodinové live vysielanie Badatele.net aj s prispievaním do živej diskusie cestou v autobuse cez Dargovské vrchy. A má aj klasický 3,5mm jack.Hill píše:kolikrát týdně musíte nabíjet?
- MetrickyZavit
A kutilmile - nelituju tě
Takže jsme vesele dospěli do stadia, kdy člen vlastní rodiny o mně neví zdaleka tolik co Big Brother.
Paráda, ne?
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.