Dostupné auto s motorem 1.4 - 1.6
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
vyvoj ide neustale dopredu, mame tu nove materialy, nove poznatky a rozne vylepsenia. lenze tu stale prevlada nazor, ze jedine dobre veci su tie stare. takze mozme sa vratit k vytacanemu internetu 56kbit, parnemu stroju, alebo konskym povozom.
To ne. Jsem fanda Mercedesů a pokud by si byl taky, budeš vědět že ten motor (OM642.961) co mám v autě je jeden z nejspolehlivějších. Kdyby to byl motor OM651 (2,15l) tak si koupim auto s nim. Jelikož ty motory OM 651 mají méně odolné rozvody, piezo vstřikovače Delphi a dvě turba, tak jsem zvolil radši třílitr.pocitujlasku píše:zase ten nazor, ze cim vacsi objem, tym viac adidas?
Nemáš pravdu. Tranzistor je skutečně horší, protože je menší - v situaci, kdy vzniká EMI (elektromagnetiskej impuls). Tranzistor to zničí, starší a větší elektronka se sice v momentě EMI dostane do nefunkční oblasti, ale po odeznění ionizace se její funkčnost obnoví. Malej motor sice zvládá podávat stejně vysokej výkon jako motor větší a těžší, ale protože už nemá žádnou výkonovou rezervu, je jeho činnost mnohem víc zatěžující pro jeho životnost i pro okamžitou spotřebu. Ekofašisti vidí jedině maximální spotřebu těch velkoobjemovejch hnacích jednotek i jejich relativně vyšší volnoběžnou spotřebu, kterou pokrejvají prostou spotřebu energie pro svoje uvedení do pohybu, ale už jim uniká ta nejzásadnější věc - že totiž aby tyhle velký agregáty podávaly výkon potřebnej pro běžnou dynamickou jízdu je pořád stačí doslova jen lechtat - včetně toho, že při takový jízdě mají i příslušně malou spotřebu. Prostě pětilitr nebo sedmilitr, i když má maximální spotřebu 20l/100km, pokud s ním pojedete po normální silnici v klídku 90-100km/h, tak pojede ne v režimu "pila točky jak japonská motorka", ale v režimu "bláblábláblá" 1500RPM a se spotřebou, o který si bude ten oturbenej pidimotorek moct nechávat jenom zdát - a s životností, kdy za jeden život velkoobjemáku "spotřebujete" 4 ty piditurbáky ...pocitujlasku píše:to je, ako keby si tvrdil, ze tranzistor je horsi ako elektronka, lebo je mensi.
vyvoj ide neustale dopredu, mame tu nove materialy, nove poznatky a rozne vylepsenia. lenze tu stale prevlada nazor, ze jedine dobre veci su tie stare. takze mozme sa vratit k vytacanemu internetu 56kbit, parnemu stroju, alebo konskym povozom.
A kutilmile - nelituju tě
- pocitujlasku
EKKAR píše:Prostě pětilitr nebo sedmilitr, i když má maximální spotřebu 20l/100km, pokud s ním pojedete po normální silnici v klídku 90-100km/h, tak pojede ne v režimu "pila točky jak japonská motorka", ale v režimu "bláblábláblá" 1500RPM a se spotřebou, o který si bude ten oturbenej pidimotorek moct nechávat jenom zdát - a s životností, kdy za jeden život velkoobjemáku "spotřebujete" 4 ty piditurbáky ...
Ja som mal trojdverovu almeru, diesel s objemom 2.2 v meste spotreba sialena, mimo mesto, ak som isiel plynule po dialnici 130, tak spotreba sa pohybovala tesne nas 3l/100km.
teraz mam do mesta smiesne picanto co ma ledva 1.0 motor a nemam problem v meste reaguje dost citlivo na plyn (velmi ho nesetrim), mimo mesta jazdim 100-110 a v pohode. Motor aj po 130 tis. km v pohode.
Ale musis mysliet aj na to, ze tie vykonnejsie motory obcas potrebuju prebehnut, takze ked na nom jazdis na 1500ot v meste, tak ho akurat tak zabijes, podobne ako pidi motor na dialnici.
Cize dost podstatne je, ake trasy jazdis a podla toho vybrat motor.
Druhe auto mam i20 s 1.2 objemom a na dlhsich cestach ma tiez v pohode spotrebu a motor nemam pocit, zeby tocil ako blazon.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Údajně kvalita nic moc. Na vlastní oči jsem to ale neviděl, jen jsem o tom četl.
Pan Dajbych je známý toho meho známeho, aby nebylo někomu divný, že mu rozmlouval nový auto