Covid - tak je to tady zas
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
Hlavny problem podla mna je v tom, ze ludom sa nechce premyslat, preto beru to najjednoduchsie vysvetlenie. A co moze byt lepsie, ako svoju neschopnost zvalit na niekoho ineho, namiesto toho, aby sam zacal na sebe pracovat a mal sa lepsie.
Nikdy jsem nepotkal podobného blbce mladého. Vždycky to je záležitost vyššího středního až důchodového věku. O to zábavnější pak je reagovat prostým"chceš do držky?" S úsměvem a laskavým tónem.
- pocitujlasku
Co sa tyka ovci: zazil som usmevnu prihodu, kedy ista zelena strana nazyva vsetkych ovcami a kedze ja mam kamaratov vsade, respektujeme sa, aj ked mame rozne nazory, tak jeden z nich bol miestny predsedom. A nalepky tejto strany vsade. Na aute, na mobile, na penazenke, tricko, mikina...
rnbw: to je len pocit, lebo vela z nich ma niekolko uctov a tym, ze oni vo velkom zdielaju kazdu blbost, tak vznika pocit, ze je ich vela. Lebo inteligentni clovek nema potrebu hned vsetko zdielat a sirit. Len vdaka asocialnym sietiam oni maju pocit, ze su niekto, lebo na tie nezmysli reaguju vacsinou len im podobni.
Ano, vždyť 40 roků přeci spadá do středního věku, o kterém jsem psal.
Spíš se mi zatím zdá, jako by se to vyhýbalo těm nejmladším, ale už dospělým, asi tak pod pětadvacet.
Pokud platí, že starý blbec začínal jako mladý blbec, pak je možné, že se výskyt tohohle konkrétního druhu blbosti bude do budoucna snižovat.
Obecně mám mladé lidi radši než svoje vrstevníky.
Záleží na tom, koho z které skupiny kde potkáváš častěji, a na jaké téma se s ním bavíš. Že někteří vždy dokážou otočit hovor od jakéhokoli tématu tak, aby ti začali vnucovat svůj světový názor, to konečně známe i tady.
Svou roli samozřejmě hraje to, co kdo zažil, co si pamatuje, případně, co už přirozeně nebo úmyslně zapomněl. Kdo tu zkušenost má jen zprostředkovanou, vlastního zážitku prostou, nerozezná obsah pravdy ve výkladu, je tedy snadněji ovlivnitelný. Asi proto se ten rozdíl v pohledu může zdát větší.
Nemyslím si proto, že blbost a ignorance se týká jen středního a vyššího věku, jen se s těmi odsavači příslušné věkové skupiny tak často nepotkáváš.
Jediná potíž s těmi mladými je, že si vždycky po čase založí rodiny, čímž se změní veškeré priority, a já si hledám kamarády nové, mladší, bez závazků.
Je to jen moje osobní zkušenost. Jiné zkušenosti druhých tím rozhodně nechci popírat.
Kolik lidí jsem za roky poznal osobně a trochu líp, že pro mě nakonec byli víc než jen známí a kolegové, to už nebudu nikdy schopen spočítat. Ale budou jich nízké stovky.
(Kam se ovšem hrabu na Jana Rejžka. Teď jsem četl jeho paměti, a to je něco jako pražský telefonní seznam z devadesátých let.)
V pátek jsem byl na závěrečných sichrodběrech a hned v pondělí telefonát, že mám přijít k doktorovi. Vše celkem dobrý, ale stále vysokej zánětovej hormon a ještě nějakej další parametr, co ukazuje na plicní embólii.
Celej den mě honili po všech možnejch vyšetřeních a nakonec mě chtěli odvýzt záchrankou na angiografii a že si tam počkám než bude volný CTčko.
Totální nesmysl, mám doma ošetřování máti 24/7 v posledním stádiu rakoviny. Podepsal jsem reverz a šel shánět kdo se mi o ní postará a nebo kam jí umístit na těch pár dnu, co budu v nemocnici. Myslíte, že jsem v tý naší řiti něco sehnal? Odlehčovací péče má plno, do místní LDN ji na krátkou dobu vzít nemohou, pečovateláky nemají široko daleko nikde volný místo. Příbuzenstvo má svejch starostí dost. Všichni na to kálej. Jo to máme sociální a zdravotní systém.
Tak zůstávám doma a doufám, že to není plicní embólie a že to se mnou někde nesekne.
Jo dejte se očkovat, ten novej Omikron není vůbec taková malá rymička jako když jsem měl Covida vloni v srpnu....
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Držím ti palce!
PS: Komplikace s emboliemi byli spíše specifické po očkování...
Díky za tip. Přidám si do rozsáhlé sbírky očkování další kousek. Už je líp?
Hill:
Moje aktuální zkušenost:
Dostal jsem na starost dalšího učedníka. Sedmnáct roků. Čumím jak puk. Slušňák, pracovitej, aktivní, chápavej, šikovnej, ochotnej. Co mu jednou ukážu, to je schopen zopakovat. Při práci mu nemusím říkat, že má něco pomoct nebo uklidit - všecko hned sám. Ptal jsem se ho, jestli ho takhle vycepoval táta - prej to tak má asi odjakživa.
ransom píše: Už je líp?
Nevím, dnes jsem byl na odběrech tak se zítra uvidí jaký mají ty špatný hodnoty trend. Furt jsem jak moucha, nic mě moc nebaví dělat.
Doktorka mě dnes naznačila, že mám celkem kliku, od tohodle září už má tři na JIPce a jednoho z nich na Krchově. Vše do mýho věku. To je na cca 2500 pacošů celkem dost.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Neznal jsem osobně nikoho, koho by covid zabil. Ale mám ségru ve špitále a tam jim to v první vlně chcípalo po dvou - třech kusech denně, mladej - starej. Osobně znám pár lidí, kteří tak tak přežili.
https://www.extra.cz/zpravy-prymula-o-o ... ecne-a37a5
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek ... it-mrtvici