Předloha pro UV osvit
Moderátor: Moderátoři
Předloha pro UV osvit
Nějaký tip v Brně?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Přece dnes něco "musí"?*
Ano, musí, a to pouze vlastní snaha, nakonec jako obvykle. Já na fotocestu používám nafetování, jak už jsem tady i jinde mockrát psal a mám ustálený přesný postup, který je vždycky funkční. Tzn. především ne nějaká tiskárna s nějakým tonerem.
Jinak používám i profi výrobu se zadáním přes Gerber nebo vlastní tisk laserem na modrou či podobné fólie + termotransfer žehličkou, prostě dle momentální chuti a potřeby kvality či náročnosti DPS.
(*) asi ti vůbec nedochází, jak svět jde kontinuálně do prdele a většina osvědčených a funkčních věcí průběžně mizí ve prospěch krávovin a úchylek...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Myslel jsem si, že zajdu do nějakého copy centra nebo reklamky, tam budou mít nějakou super tiskárnu, co to za 50 korun vyplivne a bude. Ale zatím bez úspěchu.
Jedna firma na osvit se ozvala, chtějí 250 za jednu blbou A5. Chápu, že spíš platím za administrativu kolem mé "zakázky". Když k tomu ještě připočtu dopravu, tak jsem na ceně, kdy mi přestává dávat smysl se do toho pouštět.
V tý době byly ještě osvitky a tak se to nedotáhlo do konce a pak už bylo pozdě.
Ale bacha na jednu věc, mám odzkoušeno, že i na kvalitní osvitce Agfa, co byla v Hradci na Benešovce, byly filmy na formátu eurokarty v podélným směru rozměrově ujetý asi o 1/3 až 1/2 díry 0,9mm po dýlce rule filmu. co šla do osvitky. Pro soutisk barev a nebo ručně vrtaný desky to nebyl problém, ale pokud se vrtalo na přesným Excellonu, tak byly zmrvený prokovy na krajích desek a při pájení pak ty prokovy bublaly a dělaly se studenti.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
To přesně je moment, kdy prostě vyrobím Gerber a někam to jde. Nepotřebuju se týrat víc, než je nezbytně nutné.
Se SMD, jednostranným FR4 materiálem a propojkami (u mě třeba i formou "součástek" z drátků a to podlepené kaptonovou páskou) jde udělat prakticky všechno. Pro kusovou výrobu jasná volba.
kdo ne - hledá důvod.
(Kdysi mi pár tišťáků i s předlohama udělal k plné spokojenosti, ale pak jsem si je začal dělat sám a víc používat univerzální desky, takže už jsem tam léta nebyl a jak je to tam teď nevím)
-
petrfilipi
Souhlasím s tím, že kvalitní předloha je základ. Tento týden se snad dostanu k instalaci virtuálu s WXP pro tisk na obyčejné HP laserovce, ale s funkčním programem HP LasetJet config. Tam, když použijeme originál toner a plný kontrast, snad vyrobíme klišé na první dobrou.
Teď sháním fólie. Rayfilm, jak jsem zjistil, je prakticky už nevyrábí. Ale je možné sehnat nějaké fólie od Xeroxu, tak snad budou použitelné.
PF
Podívej se v mých příspěvcích, co používám já za fólii (možná by od Avery šel použít i typ 3552 pro zpětné projektory). Obdobný je Signolit SLZ.
Folex dělá pro zpětné projektory toto (občas fólie některá konkrétní firma prodává i kusově).
kdo ne - hledá důvod.
-
petrfilipi