Výmaz auta z registru
Moderátor: Moderátoři
Výmaz auta z registru
A kutilmile - nelituju tě
Třeba kousek odemne existuje okresní archiv(stará cihelna), kde se skladují dokumenty, a po 10ti letech je skartují a vyrábí se z nich papírové brikety
- jardafiala
- tomasjedno
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně - pokud proběhl převod, tak už o tom autě nic nezjistíš, neboť nejsi majitel a nic ti po tom není. V registru vozidel o tom záznam určitě bude.
Jen mi řekni - proč si myslíš, že jde o podvod?
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Co ti to najde tady podle RZ, když tam dáš datum těsně po tom, co jsi to prodal?
Tvá aplikace říká, že vozidlo bylo pojištěno od 29.4.2014 do 9.10.2015 u pojišťovny Slavie - to si zařídil nový majitel, ode mne odjížděl s pojistkou od ČPP, vozidlo bylo z mé strany odhlášeno (polopřevod), přihlášení asi neproběhlo z důvodu ekodaně.Dle Kontrola tachometru byla 27.5.2015 provedena evidenční kontrola. To je poslední dohledatelný záznam.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti to podle značky najde pojištění "do", neznamená, že ta pojistka skončila - mohli RZ ztratit a dostat novou. To bys pak na té stránce ČKP neviděl a nezjistil.
Ještě můžeš oba údaje (VIN, RZ; každý zvlášť) zkusit vyhledat zde, po ztracené/odcizené RZ se "pátrá".
Každopádně - pokud proběhl převod, může ti být úplně buřt, co se s tím autem pak děje nebo dělo. Nemáš za to jakoukoli odpovědnost.
Nebo to vozidlo vídáš někde jezdit? To jsi nenapsal, tak nevím. Marně dumám nad motivací zjišťovat cosi o před x lety prodaném vozidle.
Jo, tak teď to teprve čtu - polopřevod. No, tak to řešíš brzo. Ale nevím, kdy se přesně překlápěl registr na novou databázi a při tom se auta v polopřevodu trvale vyřadila.
Kdybys tohle všechno napsal na začátku, tak to tady z tebe netahám a ušetřili bychom si čas a klávesnici
A ještě dovětek - neber si to osobně. Ale prodat auto a nedohlédnout na převod na nového majitele může jen dement.
Jen mimochodem, obdobně, také formou polopřevodu jsem v r.2016 prodával Forda a ten se dá najít bez problému.
Ten Kadett prostě zmizel. Pokud máš nějaké konexe, mohu Ti VIN i SPZ klidně přes SZ zaslat, třeba něco zjistíš.
Nejsem dement, odhlášením auta z mé strany včetně zápisu nového majitele do TP na základě udělení plné moci na odboru dopravy a znehodnocením mého OTP to pro mne skončilo. TP jsem mu zaslal poštou. Jestli jezdil načerno bez OTP jen s velkým TP, jeho problém.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Rozlišuj "polopřevod" a "převod". Polopřevod se dělal dřív, nový majitel se zapsal do políček "Odhlášeno - na koho (to jsi udělal jako původní majitel) a nový majitel musel jít na úřad a dohlásit si to na sebe. Tenhle mezikrok už se nějakou dobu nedělá, neodhlašuje se, ale rovnou se píše nový majitel.