Ostruvek pro ovocný sad.
Moderátor: Moderátoři
Ostruvek pro ovocný sad.
Chce něco jen na provoz par IP kamer a routru.
Doporučte něco, aby to šlapalo i v zimně.
Nebo muže mít zadarmo 2 panely JKM270PP-60
Open Circuit Voltage (Voc) 38.8V
Maximum Power Current (Imp) 8.52A
Vše co tam bude, ná svuj zdroj, takže by měl stačit měníč s modifikovanou sin.
4 kusy DS-2CD2683G2-IZS PoE 48V, 15W
https://www.varnet.cz/zbozi/2206-033-ds ... s-2-8-12mm
Jedno Ubiquiti NanoStation M2 a nějaký switche
Děkují
Ak to bude niekde kde bude teplota aj po 0 tak tam ako baterky asi jedine olovo. LiFePo4 nemaju radi pracu po 0.
Z toho jsem ale nepochopil, jaké bude mít připojení internetu, pokud to chce sledovat na dálku.BigSandy píše:Chce něco jen na provoz par IP kamer a routru.
Doporučte něco, aby to šlapalo i v zimně.
Známej si to udělal ze starých smart mobilů, kde na jednom měl internet a nastavený hotspot a ty druhé měl s aplikacema pro zapínání kamer a fungovalo mu to velmi dobře. Na napájení bych spíše doporučil dobrou trakční baterii v tepelné izolaci z polystyrenu s větráním. A ještě to mělo tu výhodu, že ty mobily nebylo vidět.
jezevec píše:V první řadě musíš vědět, jakou spotřebu to všechno bude mít. Z toho pak odvodíš, jak dlouho to vydrží jet na baterky.
V zimě když je zamračeno (běžně druhá půlka listopadu a celý prosinec) ti dá panel cca 5% udávaného výkonu.
Zapojít vše umím. Spočita neumim.
Ta zaokrouhlime spotřebu na 100W. Což mame 2,4kWh za den.
Což je asi dost na ten listopad a prosinec
U kamer se to řeší tak, že si pořídíš kameru do venkovního prostředí a v ní už je vše vyřešené, jako vyhřívání pod určitou teplotu, anti-vlhkostní membrány, dovybavení štítem proti dešti a sněhu apod.
- josef_novak
Ale to je docela jednoduché. Já k tomu nenapsal plno věcí (nevěděl jsem, že to bude někdo chtít i s návodem). Např. to, že to měl za oknem uvnitř chaty. Pokud chceš mobil strkat mermomocí ven, tak to musíš udělat jako u té kamery, ale to jsem ti snad už psal. A on ti ten "starý mobil" bude stejně fungovat jen jako špatné kukátko. Jestli chceš lepší obraz, tak nemůžeš používat "starý mobil", co nerozjede aplikaci pod starým Androidem. Pokud vím, tak se známej instalací kamer živil a asi mu to připadalo vhodnější. Krytí měl velmi dobré, nebylo to zvenku vidět.piCZus píše:U "starého mobilu" si neumím moc představit, že by byl na dešti a mrazu, když jsi nevzpomněl ani žádné krytí a .