Šilelis 405 D-1 po zásahu zcela mrtvá
Moderátor: Moderátoři
Šilelis 405 D-1 po zásahu zcela mrtvá
abych zbytečně nezdržoval, televize nejsou můj obor, ale chtěl jsem se o to alespoň pokusit. Chtěli jsme tuhle televizi jako rekvizitu na natáčení, podařilo se mi pro ten účel vysápat ze starého videa RF modulátor a zprovoznit ho. Televize nejdříve po zapnutí šuměla, ale nešel obraz, podle hledání na internetu, jsem vytipoval VN trafo, sehnal jsem od známého stejné, které by údajně mělo fungovat, to staré jsem vypájel a na některých vývodech oproti tomu co jsem dostal, nevedlo, tak jsem usoudil, že by to skutečně mohlo být tím. Nicméně poté co jsem tam dal to "nové" televize po zapnutí nedělá vůbec nic, zkoušel jsem to napájet i z laboratorního zdroje na 12V a první sekundu si to vezme cca 400mA a pak to spadne na 12mA, na filtračním elytu je 11.4V ze zdroje jde 12,3V, tuším, že se někde při manipulaci stalo něco co s trafem asi vůbec nesouvisí, napadlo by někoho kde třeba začít, kde měřit? A nebo byl-li by někdo v Praze kdo tyto stoje ještě pamatuje a má zkušenost ochoten se na to podívat? Zdá se, že takých co to dovedou a hlavně mají čas už moc není. Ale vyhodit ji, je mi líto.
Dík.
Díky.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že všechny elyty budou KO. Koupil jsem ho kdysi v roce 1982 v bazaru v Myslíkově v Praze s vyčouzenou obrazovkou, takže jak je skutečně starej netuším.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Já si takhle vypucoval pro zábavu Pluto a mám ještě na dlouhý zimní večery C430.