Prepínač digitálneho signálu.

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
danhard

#46 Příspěvek od danhard »

Když tam máš relátka, tak jsi mohl udělat i to přepínání relátky, aby jsi to měl stylový :lol:
Valdano

#47 Příspěvek od Valdano »

kutilmil píše:Čo sa týka riadiacej dosky: Než si mi odpísal tak som spravil to čo posielam. Je v nej naviac zakomponované aj ovládanie pomocou 12V a reset stopiek.

Já jsem schéma s časovačem 555, klopákem 74112 a posuvným registrem 74164 navrhl bez relátek a pokud by se namísto TTL použily CMOS řady IO tak by to šlo i na 12V, ale i když to tvoje řešení obsahuje tři relátka tak to snad zas tolik nevadí a hlavní je, že to už funguje. Z toho schématu odhaduji, že oba výstupy LP1 a LP2 jsou při zatemnění ve stavu L. Já měl v tom řešení signál pro zatemnění tj. E oddělen a výstup LP1(stav L)/LP2(stav H) byl pouze jeden. Takže gratuluji k vlastnímu řešení. Dobrá práce.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 22 říj 2023, 23:36, celkem upraveno 1 x.
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#48 Příspěvek od kutilmil »

TO valdano: No ešte to nefunguje. Teraz sa frézujú len plošáky. Tie relátka som použil preto, aby som oddelil elektroniku od ostatného zariadenia.....
Valdano

#49 Příspěvek od Valdano »

Nevyzkoušel jste si to předem jestli to chodí na nepájivém poli když už k tomu máte všechny součástky?

Přece jen je lepší si to raději předem vyzkoušet než hned dělat plošňák, osazovat a pak se třeba ukáže, že je tam nějaká bota a že to nechodí správně. Z toho schématu nemusí být případný problém patrný hned na první pohled a někdy se problém nemusí projevit ani v simulátoru.

Já to svoje schéma dělal jen na slepo jelikož k tomu všechny součástky nemám a proto jsem také psal, že si nejsem jist funkčností. Zkrátka pokud možno tak je lepší si to nejprve zkusit v reálu na nepájivém poli. Někdy to samozřejmě nemusí být vhodné k otestování na nepájivém poli. V tomto případě by to mělo být možné na nepájivém poli vyzkoušet a dá se tím ušetřit práce s případným pozdějším předěláváním.
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#50 Příspěvek od kutilmil »

No, neskúšal som to. Je pravda že v minulosti som to tak robil, ale tento krát som uveril simulátoru. Uvidíme.......
Odpovědět

Zpět na „Poradna“