DDR tranzistor, označený jen číslem 34

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jardafiala

DDR tranzistor, označený jen číslem 34

#1 Příspěvek od jardafiala »

Při orbě a hledání něčeho jsme jako obvykle našel i něco co jsem nehledal, má někdo tušení kde najít parametry tranzistoru na foto? Kvůli jednomu bych nepátral, mám jich v pytlíku asi 10, a k tomu totéž provedení s popisem 67 A5 taky cca 10ks, Netuším kde jsem k nim přišel. A k tomu jsem při pslední orbě někde zahlédl pytlík s diodama v tomtéž plastovém pouzdře. Šedý plast co používala firma RFT...UPŘESNĚNÍ první dvojice čísel, tedy 34 a 67 se nemění, druhá dvojice se mění. NPN tranzistor, β kolem 140.
Přílohy
P1010004.JPG
P1010004.JPG
Naposledy upravil(a) jardafiala dne 23 říj 2023, 15:51, celkem upraveno 2 x.
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Podle toho G to bude nejspíš сделано в СССР.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
serviceman

#3 Příspěvek od serviceman »

Sorry, asi jsem se spletl.
Naposledy upravil(a) serviceman dne 23 říj 2023, 16:14, celkem upraveno 3 x.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
jardafiala

#4 Příspěvek od jardafiala »

Jo, ta muří nožka kterou ruSSáci označují písmeno G mě taky mate. SD347 neodpovídá pouzdro....
piCZus

#5 Příspěvek od piCZus »

Ekvivalent BC347?
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

serviceman píše:Pravděpodobně SD347, ekv. BD235 (npn).
(Šedý plast Rusové nikdy nepoužívali.)
To by ses divil, co všecko používali. Ale i tak, pokud ne ruSSáci, tak jejich bratci Bulgári. Zkuste kdo máte balkánskej katalog, pohledat tam. To azbukvicový "géčko" je opravdu výrazný a není to fragment, zřetelně je to azbukvičnej znak.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
samec

#7 Příspěvek od samec »

Asi hentie som videl v medzifrekvenčnom module čiernobielých televízorov v takej podlhovastej plechovej krabici s prepážkami z hrubeho plechu vedľa tuneru.
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Ano, tam bejvaly dederónský SF245 a podobný, ale NEMĚLY NA SOBĚ AZBUKVIČNEJ POTISK ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jezevec »

Ani 100 takových tranzistorů bych neřešil a vyhodil. Tranzistor podobných parametrů a asi i lepších koupíš za tři piva 100ks.
ok1hga

#10 Příspěvek od ok1hga »

samec píše:Asi hentie som videl v medzifrekvenčnom module čiernobielých televízorov v takej podlhovastej plechovej krabici s prepážkami z hrubeho plechu vedľa tuneru.

to byla OMF . . .
EKKAR píše:Ano, tam bejvaly dederónský SF245

a zkratka(potisk) byl "F45" a byly celkem slušný, řekl bych i lepší než naše KF524(KF124) a KF525(KF125) . . .
jardafiala

#11 Příspěvek od jardafiala »

Postupem času mi došlo, že je možná vyráběli v zemi nejblbějších lidí na světe. Nějak se mi ze vzpomínek začíná vynořovat info, že jsem je snad viděl v osciloskopu C1-64. To byla podařená taškařice, tranzistor v časové základně - po vypájení jsem ho změřil, tvářil se jako funkční, po zapájení oscilo fungoval. Takže podezření na studený spoj, ale NE. Po pár dnech se závada opakovala, tranzistor po vypájení se tvářil jako že funguje, ale tentokrát jsem se nenechal nachytat a dal tam jiný, oscilo pracuje dodnes. Ono to není nic důležitého, jen zvědavost, jak uvedeno výše, za pár piv je takových 100.
samec

#12 Příspěvek od samec »

jezevec píše:Ani 100 takových tranzistorů bych neřešil a vyhodil. Tranzistor podobných parametrů a asi i lepších koupíš za tři piva 100ks.
Niekedy aj nevalna súčiastka môže mať zaujímavé parametre. Napríklad najjednoduchší oscilátor využívajúci záverne polarizovaný BE prechod funguje lepšie so starými tranzistormi.
Kremik

#13 Příspěvek od Kremik »

Neposuzuju elektroniku podle financí. Ani nevím, jak bych to vysvětlil, ani jestli jsem třeba jedinej... Elektronika bud je nebo není zajímavá a vůbec s tím nesouvisí, jestli to stojí korunu nebo majlant. Samozřejmě když zajímavá elektronika stojí korunu, je to moc hezký. Ale vyhazovat něco jen proto, že se to dá levně koupit, ... to není vlastně ani plýtvání, to je nějaký druh zvrácenosti...
Sorry...
Práce, energie, dostupnost/nedostupnost, to jsou hodnoty. Ale prachy ...
Dokud zastupují hodnoty, ještě to nějak jde, ale jakmile se samy stávají hodnotou, začíná být zle.
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

ok1hga píše:
samec píše:Asi hentie som videl v medzifrekvenčnom module čiernobielých televízorov v takej podlhovastej plechovej krabici s prepážkami z hrubeho plechu vedľa tuneru.

to byla OMF . . .
EKKAR píše:Ano, tam bejvaly dederónský SF245

a zkratka(potisk) byl "F45" a byly celkem slušný, řekl bych i lepší než naše KF524(KF124) a KF525(KF125) . . .
Hlavně byly stabilnější, teda spíš by se mělo říct "stejnorodější" = nevím jestli je dederóni do těch óemfek nevybírali, ale co jsem je měl "vytěžený", tak měly velice hezkej MALEJ rozptyl parametrů ve srovnání s těma KFxxx z Rožnova ...
Odpovědět

Zpět na „Součástky“