Budič pro VQD32

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ferdislav

Budič pro VQD32

#1 Příspěvek od ferdislav »

Ahoj
Náhodou jsem se dostal ke dvěma úplně "novým" zobrazovačům, ale nepodařilo se mi zjistit čím je ovládat, chtěl bych je použít na hodiny, nebo čítač třeba, čím je možné to udělat, jaký je princip, nějaký spec. obvod?
Děkuji!
Přílohy
images.jpg
images.jpg
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Je to zobrazovač pro multiplexní provoz, jestli si to dobře pamatuju, tak se společnou katodou, každý číslicový místo má svoji oddělenou katodu, anody jednotlivejch segmentů jsou spojený paralelně. V bejvalý RVHP se s tímhle displejem vyrábělo několik typů kalkulaček, napájenejch NiCd akumulátorama. Jednu takovou jsem zachránil po tchánovi, bohužel do ní nepasovaly československý akumulátory NiCd 225, ale provozovaná na původní adaptér funguje dál.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
patrikvarga

#3 Příspěvek od patrikvarga »

...
Přílohy
VQD32.png
VQD32.png
JirkaZ

#4 Příspěvek od JirkaZ »

Viz i trochu jiný datasheet v příloze...
Přílohy
VQD32.gif
(27.76 KiB) Staženo 115 x
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
nostalcomp

#5 Příspěvek od nostalcomp »

Devítimístnou verzi tohoto displeje (VQD30) používá třeba nejslavnější a můj nejoblíbenější československý jednodeskový školní mikropočítač Tesla PMI-80. Nebo taktéž československá kalkulačka Tesla OKU205. Nebo polská kalkulačka BRDA12. Všechny tyto stroje mám a stavěl jsem i jejich repliky. Schémata všech se povalují různě na netu a je tam možné "oprásknout" způsob řízení toho displeje. Vyjmenoval jsem jen ty, co mám, ale bude jich mnohem více.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“