Jaký termostat vlastně můžu použít?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jade

Jaký termostat vlastně můžu použít?

#1 Příspěvek od jade »

Zdravím!
Namontovali nám ke kotli řídící jednotku TC 11M, která údajně "může spolupracovat s libovolným pokojovým regulátorem, který má
beznapěťový výstup, (NO) – např. libovolným regulátorem značky TC nebo Salus."

Nevíte náhodou, jaký termostat si člověk podle výše uvedené specifikace má vlastně koupit, a jestli půjde použít náš MT1 od f. Honeywell ? https://www.alza.cz/honeywell-mt1-d5889478.htm?kampan=adwsma_smart_pla_all_obecna-css_smart-home-termostaty_c_1003717___HnWll00014_605137456047_~140962427434~&gclid=EAIaIQobChMIwZf8t46NggMV0fd3Ch0xAAfNEAQYASABEgIl9vD_BwE

Máme ho hlavně proto, že tata jiný termostat než s ovládacím kolečkem, a hlavně bez displeje, nechce.
Děkuji za pochopení ...
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Půjde to, tyhle termostaty mají spínací kontakt, kontakt sepnutý - kotel topí, kontakt rozepnutý, kotel netopí. Je to univerzální, ale není to optimální. Pokud to kotel umí, je lepší použít k němu určený termostat, který výkon kote umí řídit plynule.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Já bych ho nedával. Podle ceny je to nejspíš bimetal a pokud nemá zpětnovazební přitápěcí odpůrek může mít klidně hysterezi 3-4 K.
Jakou skutečně má v parametrech nepíšou.
Bez displeje s kolečkem s elektronikou je na trhu pár typů s cenou kolem 12 stovek. Pokud má termostat možnost připojení podlahové sondy, tak má na 99% elektroniku a dá se vevnitř přepínačem nastavit jestli bude reagovat na vzduch, podlahu nebo na obojí s podlahovým omezením teploty. Při použití na vzduch se podlahová sonda neosazuje.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jade

#4 Příspěvek od jade »

Moc děkuji, takhle mi to úplně stačí!
tomasjedno

#5 Příspěvek od tomasjedno »

Celeron píše:Já bych ho nedával. Podle ceny je to nejspíš bimetal a pokud nemá zpětnovazební přitápěcí odpůrek může mít klidně hysterezi 3-4 K.
Má ho, ale na 230 V, takže se to nepotkává s požadavky té ŘJ.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Takže tam ty 3-4 K budou.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“