Podivné chování ledničky indesit

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
snehulak

Podivné chování ledničky indesit

#1 Příspěvek od snehulak »

Zdravím,

máme cca 5 let klasickou ledničku s mrazákem INDESIT a zdá se mi, že se chová podivně.
Dal jsem tam teploměr a 24 hodinové max a min je 7,8 max a 5,9 min. lehce nad půlkou toho voliče teploty.

Ten výparník nebo jak se tomu říká je vzadu teplý po celé ploše...

Každopádně ta lednička jede několik hodin v kuse aby se schladila na tu minimální teplotu a potom zas pul dne nic atd... Každopádně se mi než jsem tam dal teploměr zdálo, že je prakticky rozmrzlá i ta kontrolní tekutina v mrazáku co je zevnitř na dveřích už byla jako částečně rozmrzlá , tak jsem myslel , že je po ní tak jsem ji celou vyčistil vysál ten výparník vytáhl ze zásuvky zapojil.

Je tohle normální a jde ještě něco vyzkoušet než koupím jinou ?

Kupovali ji rodiče je z OK takže asi celkem aušus furt se tam ucpává ten odtok.
Díky
JirkaZ

#2 Příspěvek od JirkaZ »

Dle popisu bych řekl, že termostat má velkou hysterezi...

Je mechanický nebo elektronický?

Odtok kondenzátu (pod výparníkem uvnitř?) se ucpává proto, že tam rostou bakterie. Prostě je potřeba to čistit a desinfikovat, a to pravidelně. Čistit neznamená otřít hadrem, ale poctivě protáhnout štětičkou.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
kejki

#3 Příspěvek od kejki »

Když se ucpává odtok, tak se chová podivně i naše Siemens. Zamrzne voda dole pod zeleninou a co hůř, i zelenina. Ale nemáme teplou chladící plochu, ta je namrzlá.
Yarda1

#4 Příspěvek od Yarda1 »

Takže teplota v ledničce se pohybuje za daného nastavení mezi 5,9°C a 7,8°C? To bych hádal, že je dobré. Kde máš čidlo, u výparníku nebo u dveří?
Nemáš tam už netěsnící těsnění že trvá dlouho než se teplota v lednici sníží na nastavenou teplotu?
IMHO asi taky má vliv, jestli je lednice prázdná nebo jestli jsou tam věci co jsou ochlazené a teplotu udržují nebo jestli tam dáš věci co se teprve na nastavenou teplotu musí ochladit.
Co máš ještě za problém?
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
kejki

#5 Příspěvek od kejki »

snehulak píše:Kupovali ji rodiče je z OK takže asi celkem aušus furt se tam ucpává ten odtok.Díky

Záleží na vlhkosti v bytě, častém otevírání a pokud se to ucpává, tak se musí celá cesta vyčistit pořádně, aby tam nerostla plíseň. Neštěstí je, když někdo narazí věci na výparník, ty přimrznou a pak je nikdo neuklidí a stečou dolů. Kus papíru stačí.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“