Měřič spotřeby Solight DT27

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Nagant

#16 Příspěvek od Nagant »

Pomohla, prosím, ta výměna žlutého 330nF/275AC X2 kondenzátoru? Právě to taky řeším, má 222nF. Ni-MH jsem už vyměnil, displej po výměně aku ukazoval sytě 1 den. Tedy přesněji, výměna aku a kondenzátoru - a jede to OK?
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Habesan »

Ano, mohlo by stačit vyměnit pouze tyto dvě součástky.
Ale také by tam měly být další součástky, například usměrňovací dioda a zenerova dioda, a ty mohou být také vadné.

Už jsi někdy opravoval zdroj se srážecím kondenzátorem?
Nagant

#18 Příspěvek od Nagant »

Ano. V měřiči Steinner ENM 100 a v časových spínačích TIPA (obdoba Elektrobock DH7).

Tenhle DT27 má dost hrozné recenze už jako nový:
https://www.alza.cz/hobby/solight-dt27- ... tm#recenze
Ale myslím, že po koupi (srpen 2018) šel celkem dlouhou dobu normálně (alespoň po dobu záruky), byť ten Steinner ENM100 (a obdobný EMOS FHT 9999) mi připadly lepší.
robo

#19 Příspěvek od robo »

Baterii jsem nechal původní, vyměnil jsem ten X2 a pak pro sichr elity. Mám to zapojený nonstop v zásuvce. Nekoukám na to furt ale nějak se to zobrazení na displeji znormalizovalo. Když se tedy ukázala životaschopnost tohoto přístroje tak jsem na plastové okénko displeje nalepil folii, na to jsem úchylný i u měřáků, a jsem spokojen že to funguje.
EKKAR: zkoušel jsem si pohrát i podle návodu ale efekt se nedostavil. Je také důležité jak se na to kouká,
Nagant

#20 Příspěvek od Nagant »

Tak mně to výměně aku a X2 kondenzátoru také konečně funguje jak má.
Snad to chvíli vydrží.
nekmil

#21 Příspěvek od nekmil »

Teď jsem tu měl jakýsi měřič spotřeby Basetech Cost Control 3000 a taky se choval podivně. Blikal ukazatel napětí a neměřilo to. Jsem to rozebral a vytáhl ten napájecí kondenzátor M33, skutečná kapacita byla M1 a to už byl zřejmě problém. Po výměně to funguje.
:D
robo

#22 Příspěvek od robo »

EKKAR: Přesná trefa ohledně akumulátoru ve spojení s hůře čitelným displejem. Jak jsem psal sehnal jsem větší akumulátor 80mA a tak musel na drátky mimo plošný spoj. A výsledek je 1+. Díky všem
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“