Nefunkční osobní váha GALLET

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pat_a_Mat

Nefunkční osobní váha GALLET

#1 Příspěvek od Pat_a_Mat »

Po 4 letech nám přestala fungovat osobní váha GALLET PEP 951 a nyní nejde zapnout, nerozsvítí se displej ani jeho podsvícení. Baterie měla místo 3V jen 0,5V a po její výměně váha nereaguje. Když jsem se do ní pokoušel dostat, ani se mi to nepovedlo, ale stejně mám pocit, že bych s ní nic nenadělal. Z předchozích vah jiných značek vím, že je tam obvykle něco zakapnutého v nějaké hmotě a je to vlastně neopravitelné. Předpokládám, že při ceně nových vah kolem 200 Kč nemá význam ani kontaktovat servis.

Jen jsem se chtěl zeptat na vaše zkušenosti, zda to takto dělají všechny váhy (mám dojem, jako by tam bylo nějaké to kurvítko) nebo zda ještě existují i dobří výrobci. Tato byla již naše třetí váha během 20 let. První byla Soehnle, stála kolem 3,5 tisíce Kč a fungovala asi 12 let. Druhá byla asi Esperanza (za 1800 Kč), ta vydržela asi 3 nebo 4 roky a teď tato Gallet za 300 Kč a taky 4 roky. Ty první dvě měli funkce na vyhodnocení BMI, tu poslední už jsem vzal obyčejnou.
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Vyndej baterku, zkratuj kontakty ve váze, vlož znovu baterku. Klidně několikrát opakuj. Někdy tyhle nízkopříkonové legrace prostě nechtějí naběhnout. Otázka je, jestli do váhy mohlo či nemohlo zatéct, často bývají v koupelně a větší namočení může způsobit poškození elektrolýzou. Pod epoxidovými flusanci se může stát, že upadne nějaký bondovaný přívod k čipu a to je pak samozřejmě neopravitelné.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Pikofarad

#3 Příspěvek od Pikofarad »

Když se nerozjede s novou baterkou,tak je konečná.Na aukru při troše štěstí se dá koupit nová i s BT a pomocí apky sledovat přírůstky BMI.
Takovou na obrázku jsem koupil novou za 90kč+ zásilkovna.Má víc funkcí než Kabrhelová. :)
Přílohy
insmart-.jpeg
insmart-.jpeg
JirkaZ

#4 Příspěvek od JirkaZ »

Pokud nová, tak bych opět koupil Soehnle (je to legenda).

I když realita dost možná bude taková, že to legenda byla a pod tím názvem/logem se nyní bude skrývat standardní PRCák.

Tak je to dnes prostě s většinou věcí.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Pat_a_Mat

#5 Příspěvek od Pat_a_Mat »

Jak psal zaky, to vyzkratování jsem jako poslední možnost vyzkoušel, ale bez úspěchu, prostě je mrtvá, takže konečná.

Soehnle legenda byla, proto jsem za ni tenkrát dal takovou částku, ale myslím, že dnes už je to na stejné úrovni, jako všechny ostatní.
Valdano

#6 Příspěvek od Valdano »

Už cca 20 let mám váhu Soehnle digital s červeným svítícím displejem a stále je funkční.
JirkaZ

#7 Příspěvek od JirkaZ »

Valdano: jo, to je hezký.

Je to ale právě ještě z doby, kdy legenda byla legendou a PRCák se svými manýry nebyl všude jak rakovina...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Rodicia ju maju tiez. Kupovana v dobe, ked digitalne vahy neboli bezne.

Ja mam nejaku Solac s hnusne modro podsvietenym LCD. Ale musel som upravit napajanie - namiesto nepouzitelneho 2x CR2032 som tam dal dve stare CR123A.
keemo

#9 Příspěvek od keemo »

podobne som upravoval kuchynsku vahu z lidlu. Podsvit nema. Spodne chassis povodne urcene na 2xAAA clanok. Vyrobca do tohoto priestoru nabastlil drziak na 1xcr2032... no a mna roky vymienania tychto bateriek dozrali natolko ze som ten drziak vypraskal, zo starych DO vykuchal pruzinky a pliesky a uz vaha veselo vazi na AAA clanky... by ma zaujimalo co tym usetril...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“