Epoxy 1200, poměr pryskyřice+tvrdidlo

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#76 Příspěvek od Celeron »

makak píše:Hustota pryskyřice je 1,15 g/cm3 a tvrdidlo má 0,971 g/cm3.

Tvrdidlo P1, P11, P12 časem těká a houstne.
Já na malý objemy používám na pryskyřici a tužidlo injekční stříkačky. Aby se dal CHS1200 nasát, tak se musí odříznout dno 20 ml stříkačky. Pak se bambule pryskyřice na stříkačce ořízne třeba špachtlej do krku. Je to dost přesný dávkování a odpadá jebačka s dopisní váhou a možností její upatlání.

Už to nevím na beton, u starých sad CHS epoxy 1200 měla odměrka čáry na 3, 5 a 10 gramů pryskyřice. Tomu odpovídalo 6, 8 a 16 kapek tužidla P1, poměr 100/7.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
makak

#77 Příspěvek od makak »

Habesan píše:2 kapky na mililitr.

No právě, takových návodů a doporučení je na internetu celá řada. Není divu, že se navzájem liší. Právě proto, abych si to ověřil na vlastní oči, počítal jsem těch 200 kapek.
Co považuju za ověřené, je míchací poměr 7:100 a uvedené měrné hmotnosti z datového listu. Jak velká je jedna kapka naopak považuju za nejisté, nikomu svoje závěry nevnucuju. Naopak píšu, že je nejlepší, aby si to každý ověřil sám pro svoje podmínky.
Uvedené hmotnosti pryskyřice ze starého návodu jsou nedůležité. Jednak 6/3 se nerovná 8/5 a za druhé odměřit s nějakou přesností 3 gramy tím kelímkem spolehlivě nešlo. Proto vážení mi připadá spolehlivější.
Lepší váha, než na desetiny gramu, by se hodila. V tomhle případě ale myslím, že bohatě stačí ty desetiny. Dokonce jsem přesnost během vážení ověřoval pomocí závažíček z cejchované sady a sedělo to.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“