Vyříznutí prahu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
doktor365

Vyříznutí prahu

#1 Příspěvek od doktor365 »

Zdravím,
mám v paneláku šroubovací futra a potřeboval bych asi dvou vyříznout práh co je pod tou krycí gumou. Přemýšlím jestli to půjde multifunkční bruskou. Místo prahu bych vložil přechodovou lištu aby se futra nesevřely. Polovička chce robotický vysavač, tak proto. Nemá s tím někdo zkušenosti. Googlím už dva dny a žádné rady jsem nenašel, tak se ptám tady.
Děkuji Milan
jardafiala

#2 Příspěvek od jardafiala »

Nevím co myslíš multifunkční bruskou, já jsem to ze stejného důvodu jak uvádíš uříznul rozbruškou.
JirkaZ

#3 Příspěvek od JirkaZ »

Třeba Bosch GOP 30-28, jak popisuju v jiném vlákně.

Nicméně pokud ta futra nedrží pořádně na svislých částech ostění, tak to bude docela problém, protože je dole drží právě ta vodorovná část.

Možná bych napřed boky navrtal a vypěnil nízkoexpanzní pěnou (po předchozím rozepření!!!).

K důvodu, proč to celé chceš dělat, se raději vyjadřovat nebudu. Ale kdo chce kam...
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 04 lis 2023, 21:41, celkem upraveno 1 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

Kdyby napsal vibrační bruskou, bylo by to jasnější.
JirkaZ

#5 Příspěvek od JirkaZ »

Tak já si pod pojmem vibrační bruska představuju přinejmenším další dvě zcela odlišné možnosti (které zároveň vlastním)...

Tohle skutečně je multifunkční nástroj a nejen bruska.

Holt tomu vohnouti ještě nevymysleli patřičně úchylné pojmenování (á la "mafl woe", "flexa pyčo" atd. apod.).
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

doktor365

#6 Příspěvek od doktor365 »

jardafiala píše:Nevím co myslíš multifunkční bruskou, já jsem to ze stejného důvodu jak uvádíš uříznul rozbruškou.

https://www.kupsitolevne.cz/parkside-ak ... -20-li-a1/
Už je všude nějakou dobu nové lino, tak nechci flexou.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

U mna su prahy demontovatelne - na koncoch su skrutky, ktore ich drzia o zarubnu.
doktor365

#8 Příspěvek od doktor365 »

JirkaZ píše:
Nicméně pokud ta futra nedrží pořádně na svislých částech ostění, tak to bude docela problém, protože je dole drží právě ta vodorovná část.

Možná bych napřed boky navrtal a vypěnil nízkoexpanzní pěnou (po předchozím rozepření!!!).

Rozepřít je chci svěrkou, pak vyříznout a vložit lištu. Ale aby se zase dole neroztáhly. Uvidím, jestli se na to nevy..ru.
Futra se zdají drží dobře, ještě mohu přetáhnout šrouby. Pěnit to nebudu, se mi nechce. Radši je vyhodím a dám obložky, což bych udělal dávno, ale zase dříve byly tapety ,ty se sundaly a vyštukovalo jen k futrům. No a mám strach že obložky to celé nezakrejí a zůstane mezera mezi obložkami a vyštukovanou stěnou.
doktor365

#9 Příspěvek od doktor365 »

rnbw píše:U mna su prahy demontovatelne - na koncoch su skrutky, ktore ich drzia o zarubnu.

Já mám jeden díl svařený a druhý je nasazený na vrch.
JirkaZ

#10 Příspěvek od JirkaZ »

Přechodová lišta je "kosmetický" prvek a rozhodně není určena k pevnostnímu upevnění futra.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

doktor365

#11 Příspěvek od doktor365 »

JirkaZ píše:Přechodová lišta je "kosmetický" prvek a rozhodně není určena k pevnostnímu upevnění futra.

Myslel jsem jen aby se futra nesevřela, tak vsadit mezi boky. A pod prahem není lino tak taky aby tam nebyl jen panel.
kbulda

#12 Příspěvek od kbulda »

A hlavně si dej bacha při tom řezání. Pod tím prahem jdou v panelácích kabely elektriky. Opravoval jsem je kamarádovi, když to futro pokladač vyřízl kvůli nové dlažbě. Říznul futro i dráty jedním vrzem. Natáhl to lepidlem a položil dlažbu. Večer kamarád zjistil , že nejdou zásuvky v obýváku. Ani jistič při tom nevypadl. Sekala se nová dlažba.
tomasjedno

#13 Příspěvek od tomasjedno »

doktor365 píše:No a mám strach že obložky to celé nezakrejí a zůstane mezera mezi obložkami a vyštukovanou stěnou.
To je snad to nejmenší, vyštukovat ten odhalený proužek.
doktor365

#14 Příspěvek od doktor365 »

kbulda píše:A hlavně si dej bacha při tom řezání. Pod tím prahem jdou v panelácích kabely elektriky.

Jo o tom vím. Zrovna ty co chci odříznout tak tam žádné nevedou. V to prahu jsou z vrchu dvě díry a je vidět na podlahu. Někde vedou kable k vypínačům do futer.
doktor365

#15 Příspěvek od doktor365 »

[/quote]To je snad to nejmenší, vyštukovat ten odhalený proužek.[/quote]
To je pravda, ale bude to vidět.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“