Jaký akumulátor koupit za SONY NP-FW50

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Behemot »

coto žvaníš ty pako 8O
PavelFF

#17 Příspěvek od PavelFF »

Pat_a_Mat píše:Zdravím, mám fotoaparát Sony a sháním do něj nový akumulátor a chci se zeptat, zda má význam shánět ten "skutečný" Sony nebo je možno za něj vzít jakoukoli levnou náhradu?....

Zásadně záleží na jaké použití to potřebuješ a kolik fotek potřebuješ udělat bez dobíjení. Nečekej, že neoriginál ti umožní nadělat stejný počet fotek.

Vlastní zkušenost - do malého foťáčku Panasonic Lumix DMC-FX01 jsem koupil neoriginální levnou náhradou asi za třetinovou cenu. Cena byla sice třetinová, ale výdrž asi poloviční i míň.
Trochu mě to zklamalo, myslel jsem původně, že cena originálu je jen vyšroubovaná kvůli značce. Tak nebyla. Nicméně pro tehdejší účely - vyfotit jednodenní rodinný výlet - to stačilo.

Do jiného foťáčku Canon, kterým ročně pracovně nabouchám desetitisíce fotek, jsem po této zkušenosti koupil jako zálohu originální baterku NB-11LH. A udělal jsem dobře. Používám stále obě. Novější má asi o třetinu lepší výdrž než stará z roku 2017. Což je pochopitelné, když je o 3 roky mladší. Jenže nová neoriginální by na tom byla možná ještě hůř než 6 roků starý originál. Kupoval jsem ji v Megapixelu, protože jsem doufal, že mi prodají skutečně originál.
Ale pokud bych to chtěl na občasné focení, neoriginál by taky stačil.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Behemot »

teď tu vo koblížkovi, sim sim :lol:
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“