Čistič kontaktů Cramolin Contaclean kat. č. 1011612

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Vašku, myslíš ty válcový asi deci, nahoře stažený do uzávěru na závit a cca 40 mm čůrem? Bývaly v tom Dermakol barvy na vlasy. Taky je používám na kdeco ale nějak docházejí.
Už jsem to dlouho nikde neviděl, holička používá něco jinýho.
Nemohl bys dát prosím fotku?
Díky!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

Ten Kontakt PR jsem nedávno testoval... bohužel na některých potenciometrech (téměř nových) se po jeho oplakaci šelest zvýšil. Musel jsem to pak pořádně vypláchnout IPA.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Crifodo

#18 Příspěvek od Crifodo »

Sendyx píše:že se postupně použijí 3 různé spraye, první čistí, druhý odstraní zbytky po čištění a třetí konzervuje.

to mi přijde jako dost nereálná metoda, ne li přímo kokotina. Jak by se to aplikovalo třeba do přepínače vlnových rozsahů částečně zakrytého, jaká je možnost dodržet aplikované množství, co se zbytky předchozí čisticí látky, pokud není jiná možnost u nepřístupných míst, než odpaření.
bu2520

#19 Příspěvek od bu2520 »

je potřeba se zamyslet nad účelem pro který je čistič vyroben. Bohužel prodejci to zjednoduší jako čistič kontaktů a je to . Ale něco jiného je čistit dráhu potenciometru a něco jiného kontakty a celý mechanizmus vačkového spínače . Pokud je potřeba čistit kontakt a mechanické díly tak ropná složka ok, pokud čistím kontakty pracující s nízkým napětím a proudem. Tak tam podle mého lépe vyhoví silikon, ale i s ním optatrně.
marshal

#20 Příspěvek od marshal »

Otkundes píše:Omlouvám se, není to možná přímo o Cramolinu, ale když už se bavíte o čistících sprejích na kontakty, čím čistíte dráhy potenciometrů?

Já používám DeoxIT FaderLube F5, jsem spokojen ale některé poťáky cca po roce když se nepožívají tak zase chrastí.
Sendyx

#21 Příspěvek od Sendyx »

Silikon bych snad do ničeho takového nedával, počátkem 90. let se vozily "video vazelíny" a čističe na této bázi a byl to průser.

Ano, opravdu se někde na miniaturní tlačítkové a posuvné přepínače používalo trojčištění - byl to vyzkoušený postup a dávkování bylo jednoduché. On se dvojpostup nebo trojpostup dělal i s tím K2000 blahé paměti. Bohužel, tohle odvál čas, stejně jako maziva Polyglide a další chemii.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
JirkaZ

#22 Příspěvek od JirkaZ »

Silikon (tedy vazelínu) vážně ne.

Proč? No, je to silikonový olej zahuštěný SiO2, takže v podstatě brusná pasta...

U samotného oleje je to diskutabilní a bude to záležet na konkrétní situaci.

Nejlepší asi je soustředit se na značkové výrobky s certifikátem (třeba pro zde uváděný DeoxIT jsem včera četl, že má certifikaci pro použití v letectví - otázka ale je, jaký konkrétní typ).

No ale samozřejmě to pak je za neskutečnou raketu...

Jo a sdílím názor, že je dobré respektovat, na co konkrétně ten který typ je výrobcem doporučovaný.

A abych vzápětí popřel sám sebe: i když toto všechno budu dodržovat (tedy kromě certifikátu), tak se prostě úplně v klidu můžu dostat do situace popsané okolo Cramolinu Contaclean...

Německý výrobce (žádný PRC), léta tradice a stejně to stojí za kulový.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
VASEK_W

#23 Příspěvek od VASEK_W »

Celeron píše:Vašku, myslíš ty válcový asi deci, nahoře stažený do uzávěru na závit a cca 40 mm čůrem? Bývaly v tom Dermakol barvy na vlasy. Taky je používám na kdeco ale nějak docházejí.
Už jsem to dlouho nikde neviděl, holička používá něco jinýho.
Nemohl bys dát prosím fotku?
Díky!

Ahoj Jirko,
zřejmě myslíš podle Tvého popisu ty "správné". Délka kuželu je cca 40mm a průměr na konci pro injekční jehlu je cca 4mm.
Z fotek to snad bude jasné.
A je tam vidět i etiketa. Myslím, že to jsou normální barvy na vlasy koupitelné v obchodě. Jinak bych se musel vypravit na návštěvu ke kadeřnicím a vyzjistit jestli to ještě používají, a případně je poprosit o schovávání prázdných ;-)

Vašek
Přílohy
PB100109.JPG
PB100109.JPG
PB100108.JPG
PB100108.JPG
PB100107.JPG
PB100107.JPG
PB100106.JPG
PB100106.JPG
xsc

#24 Příspěvek od xsc »

rnbw píše:Pouzivam Kontakt 60, ale vzdy kontakty po vycisteni nakoniec utriem. Dlhodobo som nenarazil na ziadny problem. Kontakty funguju roky, casto aj dlhsie ako nove.
To je právě ten tříkrokový sprej. Kontakt 60 je na odstranění oxidu, Kontakt WL na pročištění a Kontakt 61 na konzervaci a mazání. Používám to 2 krokově, Kontakt WL vynechávám nebo použiju IPu.
Celeron

#25 Příspěvek od Celeron »

Díky Vašku. Ty moje vypadají trochu jinak ale objem a možností využití bude stejný. Ty mý mají jej jednu vadu, pokud je hodně promáčkneš, tak na nádobce vznikne bílej fald, ten plast je jakoby nalomenej. Neteče to ale radši je vyhazuju než by mi třeba převařená kyselina na pájení někam vytekla.
Jirka

VASEK_W

#26 Příspěvek od VASEK_W »

Teď jsem Jirko jednu zkusil zmáčknout stěnami úplně k sobě, a je bez jakéhokoliv poškození, a normálně se vrátila do původního válcového stavu.

Obejdeš si příbuzenstvo co si barví vlasy?
Nebo se mám zkusit zastavit za kadeřnicemi, jestli toto ještě používají?

Vašek
Pikofarad

#27 Příspěvek od Pikofarad »

Na proplachy je dobrá i plastová olejnička
Přílohy
olejnicka-.jpg
olejnicka-.jpg
Celeron

#28 Příspěvek od Celeron »

VASEK_W píše: Obejdeš si příbuzenstvo co si barví vlasy?

Jo, už bych zase měl zkrátit háro a tak se zeptám, co používají případně vyškemrám. :)
Díky
Jirka

Celeron

#29 Příspěvek od Celeron »

Pikofarad píše:Na proplachy je dobrá i plastová olejnička

No moc né. Má malou plochu dna a ráda se převrací. Ty barvy na vlasy jsou základna Φ 40-45 mm.
Jirka

JirkaZ

#30 Příspěvek od JirkaZ »

Celeron píše:
Pikofarad píše:Na proplachy je dobrá i plastová olejnička

No moc né. Má malou plochu dna a ráda se převrací...

Když mě tohle už po x-té vytočilo u vteřiňáku v ploché lahvičce, tak jsem to říkal prodavači v krámě (modelářském, takže to nebyla úplně cvičená opice).

Odvětil, že prý "lidem" se to naopak líbí, protože to lze lépe skladovat...

No, to nevymyslíš. Blbost kvete soustavně a naprosto všude. Neustále se převracející lahvičky s co nejmenším dnem jsou holt vítězstvím úchylných designerů v kombinaci se stejně úchylnými marketingovými managory apod.

A jsou kam se jen podíváš (doslova křiklavým případem jsou kosmetické výrobky)...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“