HP s W7 - přestal fugovat eternetový vstup.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jirkati

#31 Příspěvek od jirkati »

Omlouvám se za dezinformaci. Osoba blízká v r. 1998 do banky nastupovala, ale končila v r. 2012. Takže ten PC je někdy z r. 2010 - 2011. Až bude doma, tak ho pořádně prolezu snad tam nějaké datum najdu.
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

Takze bud Core 2, alebo uz Core i3/5/7 - pripadne z nich odvodene Pentium.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Habesan »

Takže čistokrevná čína.
jirkati píše:Omlouvám se za dezinformaci.
Mě jsi nedezinformoval.
Mně bylo celou dobu jasný, že je to kravina.
jirkati

#34 Příspěvek od jirkati »

Tak PC je doma ze servisu a jsem z něj "nejaký zmätený".
Technikovi se nepovedlo rozchodit původní síťovou kartu. Nabyl dojmu, že při mé instalaci W1 na stávající W7 se přenesla i SW závada způsobující nefunkčnost síťovky a nebyl schopen chybu najít. Proto doporučil novou, tentokrát "čistou" instalaci W10 a já jsem souhlasil i za cenu zvýšení ceny opravy.. Výsledek byl stejný. Tak tam nakonec stejně přidal druhou síťovku a ta chodí zcela normálně.
Mám ale nový problém - W10 vyžadují pětadvaceti písmenný kód, ale původní z W7 odmítá. Pro mé použití to asi nevadí, ale nebudu mít W10 aktualizace a ani se nechce spustit Defender. Servis ten Key neposkytuje. V nejhorším se porozhédnu po něčem méně oficiálním.
Uvítám nějakou radu.
pocitujlasku

#35 Příspěvek od pocitujlasku »

Co mam info, tak nedavno MS zrusil moznost zadat kod z W7 na 10. Teda, on to oficialne stopol uz davno, ale neoficialne to stale islo. Lenze teraz uz vyzera, ze vypol tie aktivacne servery.
Obavam sa, ze ti to asi bude vadit, lebo po 30tich dnoch moze prestat fungovat cely system. Takze ostavaju 2 moznosti: bud si zohnat kod priamo na w10 nejakou polo oficialnou cestou - za par eur a dufat, ze to nebude nejaky podvod, alebo trocha drahsie kupit druhotnu licenciu od nejakeho overeneho eshopu.
No vidis, a tak si sa bal
xsc

#36 Příspěvek od xsc »

Systém po 30 dnech fungovat nepřestane, to bývalo dřív u XP. Jen to trvale prudí.
Ale pokud to již bylo aktivované pod Win 10 před koncem září, mělo by to po čisté instalaci normálně najet aktivované. Pokud ne, tak se tam dají vrátit zpět ty Win7, tam licence stále platí.
DukeNuke

#37 Příspěvek od DukeNuke »

Funguje to pořád. Jen musí být instalačka starší. Počínaje woknama 23H.. už kód použít nelze.
xsc

#38 Příspěvek od xsc »

Nefunguje to ani s instalačkou starších Windows (1809 nebo 22H2). Ona ti sice bez problémů akceptuje číslo z Win7, ale ty nainstalované Windows 10 se pak neaktivují. Vyzkoušeno poslední dobou vícekrát.
Mimochodem Windows 10 mám stále ve verzi 22H2 a nic novějšího mi to nenabízí (a ani podle MS už nemá). Verze 23H se týká jen Windows 11.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Hubert_79 »

jirkati píše:Mám ale nový problém - W10 vyžadují pětadvaceti písmenný kód, ale původní z W7 odmítá.

Jaké ty Win 10 ti tam dal? Home, nebo Pro? A jaká byla původní verze tvých sedmiček?
Jinak tohle bych technikovi přinesl zpátky, nechť si to vyřeší... Tys tam měl plně aktivovaný systém a najednou nemáš.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
warp

#40 Příspěvek od warp »

Nasartuj nějaké "PE" windows buď z flash nebo DVD a hned uvidíš !
xsc

#41 Příspěvek od xsc »

Hubert_79 píše:Tys tam měl plně aktivovaný systém a najednou nemáš.
Podle všeho měl aktivované jen ty sedmičky, s desítkama pokusničil. Kdyby měl aktivované desítky, zaktivovaly by se znovu.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Hubert_79 »

Jasně. Ale proč onen technik neprovedl čistou instalaci sedmiček?
xsc

#43 Příspěvek od xsc »

Dostal to z desítkama, plácnul tam desítky.
Desítky bez aktivace fakticky choděj. To není jako za časů XP nebo Visty. Kromě toho, že nejde přebarvit menu, to nijak neomezuje :-)
ransom

#44 Příspěvek od ransom »

Není problém koupit sekundární licenci W10 na Aukru za kilo. Dělal jsem to už víckrát. Stačí zadat do vyhledávání "licence".
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Hubert_79 »

Bodejť. Kupoval jsem takhle Office a bez problémů.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“