Digitální šupléra Somet

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

DedVseved píše: Max. ji potřebuji 3x za měsíc.

No právě, až ji budeš potřebovat některý dny 10-30 x za hodinu a měřit líp než na desetinu, tak budeš mluvit jinak. Mikrometr nezměří všecko.
Kámoš nástrojař, 3 roky před penzí, má hodinkovou šupléru dokonce po tátovi někdy z 50-tých let a stále mu maká jak má. Dokonce stále ještě prochází kalibrací, kterou musí u některých zakázek přikládat.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
DedVseved

#17 Příspěvek od DedVseved »

3x znamenalo, že tři odpoledne něco patlám, tak v tu dobu s ní měřím několikrát a umí přesnost na pět stovek, což mi stačí a může být v šuplíku s ostatním lehčím vercajkem i bez kalibrace.
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Šupléra rozebraná, vyčištěná. Žádnej nalepenej bordel jsem v ní nenašel. Kupodivu, po smontování přestala blbnout. Otázka je, na jak dlouho...
Jirka

MiraSt

#19 Příspěvek od MiraSt »

>>DedVseved<< Kolik to je palců na tom obrázku? Nebo inch... Snažím se to přečíst a nerozumím tomu.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
marshal

#20 Příspěvek od marshal »

Mám letitou šupleru a díky zdejší diskusi jsem se šel na ni podívat. Je v pouzdru SOMET ale značena jako MEBA inoxdable.
Snažím se marně dopátrat výrobce ale nedaří se mi, nacházím pouze nabídky bazarů.
Nevíte kdo se za tím MEBA skrývá ?
JirkaZ

#21 Příspěvek od JirkaZ »

Meba Steel & Industrial Supplies Trade GmbH (možná).

Neboli dost možná vyráběná v SOMETu pro západoněmecké soudruhy.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
ec1045
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ec1045 »

No v rachotě měli na kontrole digitální šuplery od SOMETu a všechny letěly do koše, aneb na ně nebyl spoleh, jednu 500mm má kolega v paketárně a taky na ní nadává, aneb si občas dělá, co chce. U té Sometky je fajn velký displej a možnost přepnout na imperiální jednotky ale to je asi tak vše.

V rachotě máme zásadně digitální šuplery MITUTOYO a ty chodí bez problému a ani jim nevadí silné magnety (občas na mašinu osazuji až metrák zmagnetovaných neodimových magnetů a rotor je potřeba změřit). Automatické vypínání u digitální šuplery je na přes držku aneb se umí vypnout v době, kdy to člověk nejméně potřebuje.

Takže na domácí použití digitální SOMET snad jo ale do průmyslu ani omylem.
Ne všichni jsme měli z češtiny za jedna. Jsem dysgrafik a dyslektik.
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Petře, ty 150 mm MITUTOYO mají vypínání po jaký době? A "vypnutí" je jen zhasnutí displeje s tím, že měří dál?
Trochu by mě namíchlo kdyby šupléra za 5 tausen po vypnutí zapomínala.
Jirka

JirkaZ

#24 Příspěvek od JirkaZ »

Nejsem Petr, ale výše jsem napsal toto:

U takové Mitutoyo (bez automatického vypínání) píšou výdrž baterky 18.000 hodin, což je skoro přesně dva roky. Čili bez problémů...a Japonec nelže.

Jo a 150 mm standardní Mitutoyo není za bůra (viz opět moje příspěvky výše), málo jsi hledal.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

ec1045
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od ec1045 »

MITUTOYO když se zapne tak zůstane zapnuté do té doby než se vypne (tlačítkem ON/OFF), při zapnutí v jakékoli poloze zobrazuje správnou hodnotu. Pokut jde o výdrž baterie tak si nepamatuji kdy se měnila (asi je tam pořad původní) … používám ji sporadicky a ke všemu jsem ji ještě zdědil, kalibrace se dělají co dva roky a na kalibraci už byla několikrát.
Ne všichni jsme měli z češtiny za jedna. Jsem dysgrafik a dyslektik.
Celeron

#26 Příspěvek od Celeron »

JirkaZ píše:Jo a 150 mm standardní Mitutoyo není za bůra (viz opět moje příspěvky výše), málo jsi hledal.

Ale je za bůra i za víc. Aby šupléra za něco stála musí mít posuvový kolečko a to ty z tvýho odkazu nemaj ani jedna.
Jirka

JirkaZ

#27 Příspěvek od JirkaZ »

Celý svůj dlouhý život jsem používal šuplery s kolečkem i bez něj a nemůžu říct, že by kolečko bylo nějak nepřekonatelně lepší. O něco jo, ale ne zas tak moc.

Kromě toho jsi to v požadavcích nenapsal (nebo jsem to přehlédl?).

Jo a zlacené provedení s diamantovým vykládáním je asi za 50 (kKč) ;-)
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“