Rozbeh 7,5kW motora
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
Všechny !!!! varuju od toho nesmyslu zapojení výše se stykači jen na takto zapojené relé . Kdyžtak pořádný časák , který jasně sepne . Všechny před tímto varuji .
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Kedze mi slo hlavne o vyskusanie motora, to sa podarilo pri 32A hlavnom istici v pohode.
Motor je taky, ze "aku mala, taku dala".
Skusim cez zimu spravit k tomu soft start s tymi 8R odpormi, pripadne mozno este nieco doma vyhrabem ine pouzitelne. Samozrejme bez casoveho rele a stykaca to nepojde. Stykac by som nejaky aj vyhrabal asi, a casove rele, no spekulujem o domorobo vyrobe, pripadne mozno na inzercii na nieco narazim pouzitelne.
Druha moznost je vymena istica u mna doma za 32A, a mat tak klud.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
A pokud vím, tak ji alespoň v ČR neradi povolují...
Jednoznačně bych volil nějaký typ rozběhového obvodu. To schéma je pochopitelně myšleno pouze jako vodítko, inteligentnímu elektronikovi jsou jasné jeho nedostatky (a jsou popsané i v textu těch článků).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Už jenom způsob zapojení cívek ti musi řeknout, že při zapojení do Y máš v každé fázi vždy dvě cívky v sérii. Takže na vyšší napětí. (400V).
Ještě to upřesním. Díval jsem se na zadaný příspěvek a předpokládám, že to chce tazatel zapojit na 400V.
Omlouvám se uživateli danhard Pořádně jsem to nepřečetl a celou dobu žiju v tom, že napsal do trojúhelníku. Ale už to tu nechám. Je to alespoň úvaha jak by to mohlo dopadnout.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy som s motormi nejak nerobil (nebol dovod, ani nejak sanca), a podla toho co som poznal, som zil v tom ze kazdy sa rozbehuje na Y a potom prepina na D. Az v 37. rokoch som sa zase nieco nove naucil
Dakujem este raz vsetkym za postrehy, vzhladom k okolnostiam, pustim sa do stavby soft-startu, a uvidime na jar, ci budem uspesny.