MTX Thunder 801D

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

MTX Thunder 801D

#1 Příspěvek od forbidden »

Přistál mi tu na stole autozesilovač MTX Thunder 801D, nemá někdo schéma? Na netu jsem nepochodil. Problém s ním je, že není nic na výstupu, ani na jednom kanále. Měnič funguje, dává +- 80 V a +- 60 V. Jenže zřejmě nefunguje napájení těch vstupních OZ. +-18 V je jen na tom úplně vlevo, NE5532, na ostatních není téměř nic. Jako zdroj má zřejmě fungovat ta čtveřice trandů zhruba uprostřed. Ty dva vpravo taky dělají +-18 V, v bázích mají zenerky. Ty další dva ale mají napětí jen na kolektorech, v bázích nic a zenerky tam už nikde nevidím.
Taky netuším, co je ten SIP, je na něm jen CHINA 0315F B018. V tomto pouzdře jsem viděl nějaký OZ, tak je to možná OZ, ale nevím.
Jo, taky se mi moc nezdá odběr naprázdno, přes 1 A...
Schéma by fakt bodlo.
Dík
Přílohy
MTX Thunder 801D vstupní část.jpg
MTX Thunder 801D vstupy
MTX Thunder 801D vstupy
MTX Thunder 801D.jpg
MTX Thunder 801D
MTX Thunder 801D
VASEK_W

#2 Příspěvek od VASEK_W »

Odběr naprázdno 1A ve stavu POWER-ON není nic divného. Vždyť je tam ztrátový step-up měnič a koncové tranzistory zesilovače mají klidové proudy + atd. Nemůže to být zase až tak moc "green", to si mysleji jenom zelení fanatici :-(

Schémata na tyhle věci moc k nalezení nejsou. Jestli je to někoho z Tvé rodiny a momentálně se nudíš, tak prosím. Jestli to tak není, je jediné rozumné řešení to vrátit, čas strávený "lezením" po spojích na plošňáku Ti nikdo nezaplatí !!!

Vašek
dj_Paul

#3 Příspěvek od dj_Paul »

A co ten upečený trand/io zhruba uprostřed desky? To je ok?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Jj, dobrej postřeh. Zrovna jsem chtěl psát, že jsem našel dva vadný trandy. Je to tam nějaký komplikovaný s tím napájením OZ.
Zesilovač je známýho od známýho, nemá to prioritu, tak mi to tu už nějakej čas leží a věnuju se tomu jak to vychází. Nejsem takovej blázen jak třeba rnbw, kterej opraví všechno, ale rád bych to dal dohromady, když to půjde.
Přílohy
MTX Thunder 801D zdroje.jpg
MTX Thunder 801D
MTX Thunder 801D
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Tak jsem to vzdal, toto nemá smysl. Jak jsem opravil napájení, tak to stejně šlo do zkratu, postupně jsem vytahal čtyři hřející operáky na vstupu a stejně topí další. Kdoví, co tam šlehlo, že to shořelo takto. Už s tím nehodlám ztrácet čas.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“