elektromobilita
Moderátor: Moderátoři
Zdroj: Elektromobil VelorXtrike zlevňuje: pořiďte si jej pod sto tisíc
V katalogu VXT s kompletní nabídkou pro rok 2022 už jsou v podstatě jen nákladní verze VXT 345, 458 a 901 tj. spíš pro podnikatele. Zřejmě jdou na odbyt víc ty nákladní varianty.
Běda když s tímhle někdo vyjede mimo město, kam to jedině patří. I na pražském okruhu to bude pěkná brzda.
Jedou jsem se táhnul v brutální koloně z Jaroměře do Hradce. Tipoval jsem traktor nebo kombajn, ale nakonec se z toho vyloupnul Aixam. Nakoupili jsme, a cestou zpátky jsme chytli kolonu za tím samým Aixamem, pro změnu od Jaroměře na Náchod. Asi si jel taky něco koupit...
A kutilmile - nelituju tě
Kombajn je nepravidlená nadměrná přeprava, nejede bez doprovodu. A má v zákoně, že pokud se pohybuje pomelejc než je povolená rychlost, musí po určitý vzdálenosti uhnout a pouštět. A traktor a bagr na otevřenou cestu můžou jen v případě, že mají RZ - jinak na podval.Hubert_79 píše:...
Jinak samozřejmě traktor i bagr na silnici normálně můžou.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:A má v zákoně, že pokud se pohybuje pomelejc než je povolená rychlost
Pomalejc než povolená rychlost je co? Měl bys odkaz na konkrétní ustanovení? To by mě zajímalo.
Ostatně, pokud na nějaké silnici není žádoucí výskyt traktorů a pracovních strojů samojízdných (což je třeba onen bagr, že), tak se osadí zákazová značka "B6 - Zákaz vjezdu traktorů".
RZ má kdeco - třeba i malý nakladač UNC 060, který vyvine závratných 12 km/h.
On si každej řidič myslí, že jsou silnice na světě jen pro něj, a že mu mají sloužit k co nejrychlejšímu a nejpohodlnějšímu cestování. To ale není pravda. Silnice se stavěly a staví k tomu, aby fungovalo zásobování, průmysl, armáda, záchranné složky. Soukromá doprava pro osobní potřebu na nich participuje až sekundárně. Moje auto má na tu silnici přesně stejný nárok jako důchodce na kole nebo dorostenec v Aixamu. Nikoli větší.
Takže nikdo nechť nepíčuje, že (chudák) musí jet pár minut za kamionem, nakladačem, nebo třeba cyklistou. Pokud z toho má nervy, není způsobilý k řízení.
PotPalo píše:V popise je napísané počet miest 2, ale ja tam vidím iba jedno sedadlo. Kde je to druhé miesto?
Vpředu je místo jen pro řidiče. Druhé místo pro spolujezdce nebo náklad je vzadu. Zadní sedačka má nízkou opěrku. Takže na tom obrázku na předchozí straně je vidět jen malá část té opěrky vzadu. Níže přiložený obrázek lépe ukazuje jak ta zadní sedačka vypadá. Je to spíš pro dítě nebo pro nákupní tašky, ale vejde se tam i subtilní dospělý. Maximální užitečné zatížení VTX 2 QUATRO je 200 kg včetně hmotnosti řidiče a případného spolujezdce nebo nákladu na zadní sedačce. Možnost řízení od 15 let. Maximální rychlost 45 km/h. Takže s tímto vozidlem se nesmí na dálnici nebo silnici pro motorová vozidla podobně jako s malými motocykly, které jsou také obdobně pomalé.