Aký funkčný e-mailový klient pre Windows XP v roku 2024?
Moderátor: Moderátoři
Aký funkčný e-mailový klient pre Windows XP v roku 2024?
Thunderbird 52.9.1 - zadám meno, mail a heslo, prepne ma na google kde zasa zadám mail a heslo, následne povolím že sa môže prihlásiť Thunderbird, vráti ma to späť, s stojí to na točiacom sa koliesku.
Opera-Mail-1.0-1044 - po zadaní prihlasovacích údajov to dáva odozvu že je niečo s kredencom.
Outlookom som sa redšej vyhol, vraj sú deravejšie ako cedník.
Pokud chcete novějšího email klienta pro Windows XP tak zkuste EmailTray.
https://www.pmail.com/downloads_s3_t.htm
- nostalcomp
Stránky výrobce: https://www.ritlabs.com/en/products/thebat/order.php
Ale vždy býval placený a nevím, jestli existuje nějaká free varianta.
Webové rozhranie gmailu v prehliadači som používal doteraz. Teda jeho HTML verziu, ktorá je najpodobnejšia predchádzajúcej flashovej verzii. Prehľadné, rýchle, bez zbytočných kravín. Od januára 2024 ale toto vypínajú a bude iba štandardná verzia, ktorá sa mi hnusí, lebo je pomalá, ťažkopádna, a navyše na Opere 12 sa vôbec nespustí.
A že prečo gmail? No, pozostatok z dôb minulých. Vtedy som mal post.sk, lenže to bolo plné reklám (a tiež menili webové rozhranie smerom k nepoužitiu), tak som prešiel na gmail ktorý reklamy nemal. Kto mal vedieť že sa časom gmail takto zopsuje. Ono tiež menil webové rozhranie smerom k nepoužiteľnosti na starších počítačoch (zrušil flash verziu a HTML5 hnevala), ale to sa dalo vypnúť a nechať čisté HTML. A teraz idú vypnúť aj to HTML. Uvažujem že po 20 rokoch zmením mailovú adresu. Gmail ma začína vážne srať. Nestačí že lezie do obsahu archívov a podľa obsahu ich odmieta poslať. Poštové tajomstvo im už nič nehovorí.
PotPalo píše:...Nestačí že lezie do obsahu archívov a podľa obsahu ich odmieta poslať.
To vážně dělá?
Pro Boha, na co čekáš???
Já jsem toho V. B. malinko nadsadil, přičemž jsem netušil, že realita je mnohem horší...
Počti si.
Jinými slovy: někteří (a nejen Orwell) tu budoucnost přinejmenším tušili už dřív.
(Shoshanna)Zuboffová ve svém pozdějším článku "Paradigma Dohledu: buďme pískem v soukolí" definovala tři zákonitosti:
Vše, co může být automatizováno, bude automatizováno.
Vše, co může být informatizováno, bude informatizováno.
Každé využití digitálních dat, které může být využito pro dohled a kontrolu, bude využito pro dohled a kontrolu – bez ohledu na to, jak šlechetný účel mělo na počátku.
Už se těším na kolaborantské reakce typu "ale vždyť je to normální", "stejně nic nezměníš" atd. Nebudu na ně reagovat, protože to nemá smysl.
Informoval jsem (pokud si to někdo neuvědomuje), diskutovat o faktech a zpochybňovat je nehodlám.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Dost často to používám. Například když sdílím se zákazníkem projekt. Má k dispozici aktuální verzi projektu a nemusím mu to pořád zipovat a posílat přes nějaká další úložiště/pošty...
JirkaZ píše:PotPalo píše:...Nestačí že lezie do obsahu archívov a podľa obsahu ich odmieta poslať.
To vážně dělá?
Pro Boha, na co čekáš???
Já jsem toho V. B. malinko nadsadil, přičemž jsem netušil, že realita je mnohem horší...
Počti si.
Jinými slovy: někteří (a nejen Orwell) tu budoucnost přinejmenším tušili už dřív.(Shoshanna)Zuboffová ve svém pozdějším článku "Paradigma Dohledu: buďme pískem v soukolí" definovala tři zákonitosti:
Vše, co může být automatizováno, bude automatizováno.
Vše, co může být informatizováno, bude informatizováno.
Každé využití digitálních dat, které může být využito pro dohled a kontrolu, bude využito pro dohled a kontrolu – bez ohledu na to, jak šlechetný účel mělo na počátku.
Už se těším na kolaborantské reakce typu "ale vždyť je to normální", "stejně nic nezměníš" atd. Nebudu na ně reagovat, protože to nemá smysl.
Informoval jsem (pokud si to někdo neuvědomuje), diskutovat o faktech a zpochybňovat je nehodlám.
Dej si mokrej lavičník na hlavu, prcáku!
Cust píše:Jo to dělá... Google nechce posílat nejrůznější soubory (možné šíření infekce???), ale měl by jsi to dělat tak, že to dáš na google disk a pošleš mailem jen odkaz. Krom toho to dost googlu šetří místo na discích.
Dost často to používám...
Jak to děláš?
Mně už třikrát vyzval Centrum.cz s až dvoudenním zpožděním k potrzení, že jsem mail poslal já, protože odkazy na Google disk vyhodnotil jako spam, a proto je nedoručil. Přitom jsem je rozesílal jen na posledních 12 z původních 44 adres, na které rozesílám i maily bez odkazů, ty vždycky došly hned.
Na podpoře jsem mohl telefonicky sprdnout jen robota (AI s IQ pod 40, nějak se to stává módou), který nerozuměl, co po něm chci.
No co: těch 12 adres za chvíli taky odpadne (poslední nájemníci si byty odkupují) a já budu konečně moci do důchodu.
Jak říká Murphy: jestli může něco dopadnout špatně, dopadne to ještě hůř.