elektromobilita

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

#196 Příspěvek od EKKAR »

No vidíš - a já letní měním, když na nich zbejvá ještě tak 2,5-3mm, protože vím, že s mělčím vzorkem by mě na mokru mohly zkusit prodat ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
JirkaZ

#197 Příspěvek od JirkaZ »

xsc píše:
Celeron píše:Bože, to jsou sra.ky. Že to někdo nezakáže z bezpečnostních důvodů. Tohle když se potká s normálním auťákem, nedej bóže s něčím větším, SUV, dodávka či náklaďák, tak z toho budou tahat akorát usmažený a rozmašírovaný ťuhýky. :roll:
Víš jak to je, bezpečnostní předpisy jsou psaný krví. Takže po pár mrtvolách se to teprve začne řešit...

Bych zakázal nože. Hned. Všechny. Víš kolik krve už mají na svědomí? No a vidličky taky nemají čistý štít...

Upřesnění: nabídka na trhu bude právě tak dementní, jak to ovčanstvo nejen bude vyžadovat, ale hlavně kupovat. Žádnej bolševik toto nikdy nevyřeší a vyřešit nemůže, kolaborace s ním je pouze cesta do pekel.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Celeron

#198 Příspěvek od Celeron »

No mě překvapuje, co vše musí splňovat běžnej ropák, deformační zóny, 84 airbagů, všeljaký možný a nemožný výztuhy a crash testy ze všech stran.
Má tohle vůbec něco z toho?
Jistě, vyřeší to trh. No u mě určitě né, na to se mám docela rád na tomto světě.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#199 Příspěvek od rnbw »

Nema to mat nic, lebo je to ojeb. Papierovo to nie je auto, ale mala motorka (trieda AM).
xsc

#200 Příspěvek od xsc »

JirkaZ píše:Bych zakázal nože. Hned. Všechny. Víš kolik krve už mají na svědomí? No a vidličky taky nemají čistý štít...

Upřesnění: nabídka na trhu bude právě tak dementní, jak to ovčanstvo nejen bude vyžadovat, ale hlavně kupovat. Žádnej bolševik toto nikdy nevyřeší a vyřešit nemůže, kolaborace s ním je pouze cesta do pekel.
Sorry, ale to je zase totálně ideologickej žvást. Podívej se, jak se vyvíjely třeba železniční předpisy, bez nařízení ze strany státu by to nikdy nešlo. Snahou každé firmy je maximalizace zisku a k tomu slouží i totální ojeb všeho. Anarchokapitalismus je stejná pitomost jako bolševismus, jen s opačným znaménkem.
DukeNuke

#201 Příspěvek od DukeNuke »

Velmi správně. Ze začátku ani žádné předpisy provozu neexistovaly.
To, že je někdy napíše (úředník, pos.anec, atd.) osoba s nedostatečným IQ je věc už jiná.
A stran těch nožů - třeba v UK nesmíš nůž nosit u sebe.
Yarda1

#202 Příspěvek od Yarda1 »

DukeNuke píše:... třeba v UK nesmíš nůž nosit u sebe.

Syn byl ve VB a navštívil tam nějakou ctihodnou instituci. Nosil u sebe zavírací nůž Victorinox (normální, žádný žabikuch), snad dar od nás. A než do té ctihodné instituce vstoupil, ten nůž musel vyhodit. Opravdu vyhodit, ne že by ho dal vrátnému, aby mu ho vrátil, až bude odcházet.
Ti Římané (tedy Britové) jsou blázni.

Když jsem jednou šel služebně sem
https://maps.app.goo.gl/jwgdHdoZjWuC6CjG8
tak na vrátnici byla výstraha, že nikdo nesmí mít o sebe zápalky ani zapalovač. A to jsme šli jen do kotelny něco spravovat, rozhodně nikam, kde by byly nějaké jejich Bohu milé výrobky.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Celeron

#203 Příspěvek od Celeron »

Yarda1 píše:Když jsem jednou šel služebně sem
https://maps.app.goo.gl/jwgdHdoZjWuC6CjG8
tak na vrátnici byla výstraha, že nikdo nesmí mít o sebe zápalky ani zapalovač.

Když jsem tam šel já, rok cca 1999, tak jsem nejdřív musel 10 dní předem žádat povolení ke vstupu.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#204 Příspěvek od EKKAR »

Když jedu do Skopčácka, před odjezdem se musím šacovat - u nich je povoleno nositv kapse jedině nůž s čepelí kratší než 7,5cm. Já obvykle vozím loveckej sklapovák po tchánovi, kterej ho dostal od jakýhosi svýho žáka - vášnivýho nimroda, má čepel 15cm dlouhou - v Rajchu bych za něj šel do basy na 1-3 měsíce. Takže tam pokud už jet s nožem v kapse, tak malej švejcaráček pečlivě ubroušenej na 7cm ... Vím že obrovský potíže si udělal známej, kterýmu v Bavorech při silniční kontrole na konci 90.let pod dekou v kufru polichcajti našli "tábornickou kudlu" = jako břitvu nabroušenej bajonet z 1. světový. Samozřejmě že o něj přišel a ještě musel k soudu, kde vyfásnul půl roku za nedovolený držení chladný zbraně - naštěstí s podmínkou na 5 (!!!) let - a vyhoštění na půl roku.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Valdano

#205 Příspěvek od Valdano »

Takže když chytnou elektrikáře s brašnou jak jde z práce a nebo do práce a má u sebe nůž na kabely tak jde rovnou "bručet"? To mají elektrikáři v UK asi těžce rizikové povolání a jednou nohou jsou pořád v base. :D
PotPalo

#206 Příspěvek od PotPalo »

Hej. A sadu kuchynských nožov kúpených v obchode privezie ozbrojená patrola. :D
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
sis2

#207 Příspěvek od sis2 »

Ovšem až po nahlášení nebezpečné přepravy po stanovené trase a jejím úředním odsouhlasení dle formulářů FT3548 a AT22615.
EKKAR

#208 Příspěvek od EKKAR »

Valdano píše:

Takže když chytnou elektrikáře s brašnou jak jde z práce a nebo do práce a má u sebe nůž na kabely tak jde rovnou "bručet"? To mají elektrikáři v UK asi těžce rizikové povolání a jednou nohou jsou pořád v base. :D
Uvědom si, že v UK nechodí elektrikář s brašnou přes rameno do práce - ale jede v civilu, v práci se převleče do pracovního a vezme si služební vozidlo, kde má všechno potřebný vzadu v nákladním prostoru. Takže pokud má nůž na kabely, má ho v nákladním prostoru, kterej je uzamčenej a on jako odbornej pracovník musí mít podepsaný prohlášení o školení (ne)bezpečnosti práce s takovým nářadím a o jeho používání blábláblá. Ale neřeší to "Poláka" dělajícího elektrikáře načerno ...
xsc

#209 Příspěvek od xsc »

Yarda1 píše:Syn byl ve VB a navštívil tam nějakou ctihodnou instituci. Nosil u sebe zavírací nůž Victorinox (normální, žádný žabikuch), snad dar od nás. A než do té ctihodné instituce vstoupil, ten nůž musel vyhodit. Opravdu vyhodit, ne že by ho dal vrátnému, aby mu ho vrátil, až bude odcházet.
Ti Římané (tedy Britové) jsou blázni.
Já když se šel na jaře podívat na korunovační klenoty, tak jsem měl v tašce menší švýcarák (a ani jsem si to neuvědomoval). Poprvé jsem prošel i rentgenem (buď nepozornost a nebo nůž zapadl do deštníku), podruhý mi řekli, ať ho tam nechám a pak si ho vyzvednu. Leželo tam asi dvacet dalších obdobných kousků :-)
Yarda1

#210 Příspěvek od Yarda1 »

Někde jsem četl, snad v "Noční hlídce", ale nenašel jsem to tam, abych to mohl přesně citovat, že když se někde kvůli zvýšení bezpečí zakáže nosit zbraně, tak slušní lidé poslechnou a ti ...méně slušní mají posvícení.
:-(
Tak už jsem to našel :-)
Tak pro začátek tady byl například ten zbrojní zákon. Zbraně byly použity při tolika zločinech, tvrdil Vyndejs, že když se sníží počet zbraní, musí se snížit i počet zločinů.
Elánius přemýšlel, jestli Vyndejs seděl uprostřed noci ve své posteli a hýčkal sám sebe, když se mu tohle zdálo. Zabavíme všechny zbraně a kriminalita nám poklesne. Smysl to dávalo. A bylo by to i fungovalo, jen kdyby bylo dost policistů - řekněme tak tři na jednoho občana.
K všeobecnému překvapení bylo zbraní odevzdáno hodně. Byl tady však jeden háček, který Vyndejsovi jaksi unikl, a sice to, že zločinci na žádné zákony nedají. To je totiž základní předpoklad jejich zaměstnání. Není v zájmu zločinců zvyšovat bezpečnost ulic, snad jen pro sebe. A když teď viděli, co se děje, nevěřili vlastním uším a očím. Bylo to, jako kdyby přijel Otec prasátek a každý den byl Dnem prasečí hlídky.
Naposledy upravil(a) Yarda1 dne 21 lis 2023, 14:15, celkem upraveno 1 x.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“