elektromobilita
Moderátor: Moderátoři
Pane Bože, kde to jsme?
Fprdeli a čím dál hlouběji, já vím, ale stejně mě to vždycky překvapí.
Ovčanstvo je nepoučitelné. Ať se stane cokoli, vždycky znovu do toho chomoutu dobrovolně a s radostí poleze.
P.S.: nejsem anarchista, jen jsem zažil lepší doby a věci mi fakt nejsou putna.
Howgh.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
UK elektrikář se v práci převleče do pracovního a vezme si služební vozidlo, kde má všechno potřebný v kufříku s nářadím. Pak přijede do města a jde do bytu k nějakému zákazníkovi něco opravovat. Při opravě bude opakovaně používat nůž a tak si ho na místě při práci dá do kapsy. Při odchodu ho zapomene dát zpět do kufříku s nářadím a omylem si ho nechá v kapse pracovního oděvu. Vyjde ven z domu a než dojde k autu tak ho zastaví policista, který se chce jen na něco zeptat. Elektrikář si sáhne do kapsy a s hrůzou vykřikne. Sááákra, já skleróza, zase vyfasuju nejmíň tři roky natvrdo a poslušně se policistovi rovnou nabonzuje, že má v kapse nůž.
Takže třeba zavírací Spiderco, co má v čepeli díru pro jednoruč otvírání palcem kratší než 3" je zakázaný. Taky všechny vystřelováky a nože otvíraný švihem.
A taky existuje seznam typů, co jsou přímo zakázaný dovážet do UK.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Ve škatuli pod přelepeným víkem se to bere jako bezpečná přeprava.
Nože se běžně prodávají i v relativně chatrných papírových obalech viz přiložený obrázek a některé mají ještě chatrnější obal než ten co je na obrázku. V některých obchodech i v Británii se prodávají kuchyňské nože dokonce i bez obalu. Takový nůž prodavačka zabalí jen do měkkého papíru tj. nově koupený nůž vůbec nemusí být v nějaké krabici s přelepeným víkem. Pokud má někdo na sobě třeba mikinu typu klokanka viz přiložený obrázek, která má takovou tu propojenou kapsu kde se dají v kapse klidně spojit ruce tak si ten koupený nůž může nést klidně v té kapse. Do takové kapsy dáš i celkem velký nůž, a to i s tím chatrným obalem.
Je celkem zřejmé jaká by asi nastala panika kdyby takový člověk po nákupu nože jen tak ze srandy někde uprostřed davu lidí zařval "Alláh Akbar" a přitom by mu na zem z té kapsy vypadl podobný nůž byť v tom chatrném papírovém obalu.
EKKAR píše:... a když se zakáže prodej palnejch zbraní nebo striktníma ustanoveníma omezí možnost získat na takovou zbraň ouřední povolení, lumpové si "pro sebe" vždycky nějakou bouchačku seženou ...
Zákaz zbraní má svoje a já s tím souhlasím. Ano, lump si ji sežene, ale už si ji nesežene výrostek a nepostřílí půl třídy ve škole, jako někde v zalouží. Takže smysl to má.