Vkládání zajímavých obrázků III
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Všecky legie, byť začínaly bojovat na straně ruSSka proti Prusku a Rakousku, tak po roce 1917, kdy bolševníci svrhli prozatímní vládu eserů (protože v říjnu/listopadu 1917 už byl car postavenej mimo "službu" a v podstatě se jen čekalo, jak s ním bude naloženo dál, státní moc vykonávala právě prozatímní vláda t.č. sídlící v "Zimním paláci") a vyhlásili komunistickou vládu a stát "SSovětské ruSSko" "obrátili kabáty" a postavili se proti rudým - hlavně z toho důvodu, že komanči chtěli domů do Pruska a Rakouska propustit válečný zajatce z techhle zemí, čímž by jim poskytli statisíce relativně schopnejch a hlavně zkušenejch vojáků do bojů na druhý straně Evropy - proti tehdejším Spojeneckým vojskům. To čechoslováci jednoduše nechtěli dopustit - protože by to ohrozilo cíl jejich snahy o roztrhání tehdejšího C&K rakouskouherskýho mocnářství a tím i snahu o samostatnou existenci Československa, o kterou se jim jednalo už v momentě, kdy 4s. Legie vůbec vznikly. Uvědom si jednu věc - Československo bylo už v roce 1917 státem, kterej formálně ještzě neexistoval = nebyl vyhlášenej jako samostatnej stát, ale už měl svoji mezinárodně uznávanou armádu = právě ty Československý Legie - jak v ruSSku, tak i v Itálii nebo Francii. Propuštěním statisíců rakušáků a prušáků by sice ruSSácký komanči ulevili svýmu hospodářství a vojákům, co je museli hlídat, ale zároveň by tím Prusku i Rakousku umožnili pozvednou bojový možnosti proti Spojencům a tím i proti vyhlášení Československa. Takže se postavili proti ruSSákům a protože zajatecký lágry, ze kterejch měli ruSSáci ty zajatce propustit, byly na SSibiři, tak prostě obsadili tranSS-SSibiřskou magistrálu, aby ji ruSSáci k tomu transportu nemohli využít. Naopak chtěli, aby je ruSSáci propustili domů, aby mohli svým vlivem přispět k vyhlášení Československý samostatnosti - jenže to jim Vovka Uljanov zatrhnul. Oni už tenkrát ruSSáci moc dobře věděli, že nechtějí Československo jen tak samostatný, s Anglií a Francií v zádech. Jim byli bližší právě ti Germáni - stačí si vzpomenout, jaký národnosti byla Veliká Káča a komu nadržovala. Tam prostě vodjakživa byl imperialismus toho nejhrubšího zrna a ruSSáci se ho nikdy nezbavili - jak vidíme i dneska, kdy máme razantně potvrzováno, že ani komanči se imperialistickecj choutek nedokázali zbavit - minimálně ti ruSSácký ne.DukeNuke píše:...
No a naši legionáři bojovali za nesprávnou stranu (z jejich pohledu), tudíž není čemu se divit.
A kutilmile - nelituju tě
samec píše:trafacka v Michalovciach
Artaban001 píše:V Líšni pomalovali trafačku jinak:
https://www.kudyznudy.cz/aktivity/kralo ... lbe-v-brne
Fota naší trafačky jsem tu už jednou dával

Karle - fota jsem postoval v (dnes už zamknutém) vlákně tu: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ka#1184413
Vkládání zajímavých obrázků II.:
kokun[size=75] tam, na str. 67, v so, 7.srpen 2021 21:04[/size] píše:Už nějaký čas se chystám hodit sem pár snímků "naší trafačky", která stojí mezi sídlištěm a zástavbou řadových RD.
Město nechalo vloni v létě (místními "umělci" posprejovanou) trafačku přetřít a rovněž posprejovat, ovšem umělecky. Jen si říkám, jak dlouho to vydrží, než ji místní "umělci" zase vylepší.
Budu muset říct místostarostovi (bydlí v našem baráku), aby aspoň nainstalovali kameru na školu (ZDŠ), která je jen přes cestu. Aby byl alespoň zachycený ten "vylepšovatel" a škoda mu pak byla dána k úhradě.
Až dnes jsem se konečně "rozkýval" pořídit její foto, když jsem vezl foťák na chalupu.
Tady jsou:
Taky jsem tam vyjadřoval pochybnost o "delší výdrži". A přestože jsem místostarostovi tehdy nic neřekl (a dnes už místostarostou ani není - mezitím byly volby):
Kupodivu - i po více než dvou letech, jsou obrázky bez zásahu "místních umělců" a to netuším, jestli jsou "pod kamerou". A pokud by na škole i nějaká ta kamera byla, ze zadní strany (tam je cyklostezka a za ní potok) není tutově