Podnik kde jsem měl až do plyšáku to potěšení být zaměstnaný to vyráběl. Do kanclu taky jedna přišla, ale zapomnělo se na desku připojení disketové paměti, takže ta sestava se hodila akorát k tomu, že by se na ni hodila háčkovaná dečka a na ni asparágus.
Tak jsem si nechal zkopírovat výrobní dokumentaci, plošný spoj byl na skladě, součástky jsem dílem vyfasoval, dílem vyškemral od kolegů, osadil, zapájel a poprosil jsem oživovače na dílně, aby mi tu desku projeli na testeru.
Pak jsem tu MVS810 naučil česky
Předtím jsem si hrál s MVS800, to bylo něco podobného, akorát bez disket. Taky jsem si tehdy koupil TI58 a pár prográmků jsem na tom spáchal.
Taky jsem byl jmenován jako věrozvěst na ADT4500, abych šířil mezi pohany víru v program ADELA 2, ale nenaučil jsem se s tím.
Po plyšáku když podnik šel pod kytičky jsem se uchytil jinde, v konstrukci byl PC AT s programem AutoCAD, ale nikdo s tím nepracoval, tak jsem se s tím naučil, týpci mě chodili kontrolovat co dělám jakože "takových flákačů co se tu ani neohřáli akorát se zašívali u počítače jsme tu měli a se všemi jsme se dokázali vypořádat", ale když zjistili, že se s tím dá dělat i něco jiného než hrát Tetris, tak se to naučili i jiní.
Synům jsem tehdy koupil Didaktik Gama, pak z výprodeje SAPI86 (ale to už bylo po plyšáku) a ještě se mi vybavují i jiné stroje.
Doba her a malin nezralých.
EDIT:
Ještě jsem si vybavil, na FEL ČVUT
https://intranet.fel.cvut.cz/cz/elektra ... L_2015.jpg
jsem psal programy na počítač MINSK 2 - nejdřív ručně do čtverečků na papíru, pak i na děrné pásky na dálnopisu. Když jsem se dočkal výpisu z počítače (k počítači jsme samozřejmě nesměli), ze začátku jsem měl mnohdy chybu a z papírů co pak následoval jsem si mohl akorát dělat vlaštovky.