Benzin BA 95 s biosložkou
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Předžvýkáno jest.
Ámen.
„Evropská komise stanovuje pouze limit úspor skleníkových plynů, a jak toho státy dosáhnou, je na nich,“ doplňuje Milan Řepka. „Jen určuje, které biosložky lze do mechanismu úspor započítávat a spíš limituje maximální obsah použití biosložek první generace, aby podpořila využívání biosložek vyšších generací (z nepotravinářských zdrojů - pozn. red.). Takže jde o národní rozhodnutí, koordinované v rámci státní správy ve spolupráci se zástupci privátního průmyslu z palivového odvětví.“
Zatím si tím může vylepšovat bilanci emisí a odbyt biolihu Orlen, jinak za tím byl tlak Agročerta.
EKKAR píše:Ty negativní vlivy biobabišsračkama bohatšího paliva jsou (s)prostě vynechaný
Mě by hlavně zajímal ten údaj o pár postů zpátky, že na produkci litru bionafty je potřeba spálit dva litry nafty.
Pak by totiž efektivita takových přídavků byla -100 % a takhle zelená politika by zkázu planety nebrzdila ale naopak urychlovala.
Ostatně taky nevím, jak si mám vyložit celoevropskou dekarbonizaci, když se Němci vracejí k uhlí jak diví.
https://www.skutrforum.cz/diskuze-skutr ... 12577.html
Ja osobne jsem to resil v roce 2021 u benzinu OMV, toto mi odpovedeli:
Benzin OMV Natural 95 obsahuje 4,1 – 5,0 %obj. biolihu. Benzin OMV MaxxMotion 100+ obsahuje 12 – 13 %obj. ETBE.
Asi se jich po Novem roce budu muset zeptat znovu, jestli v E10 benzinech nenastane nejake "prekvapeni"...
Ušetřit se musí, ať to stojí co stojí.
Vzpomněl jsem si, táta (dej mu Pán Bůh Nebe) si v důchodu přivydělával v jednom národním podniku, kde zpracovávali plech. Všimnul si, že do odpadu se hází kusy plechu od razicích lisů, někdy dost velké. Tak se o to začal zajímat, jedno JZD co v přidružené výrobě dělalo nějaké podpěrky na odlévací formy (nebo tak něco), projevilo zájem to odkupovat, tak dal zlepšovák, byl zamítnutý, jako důvod (možná jeden z důvodů) bylo uvedeno, že podnik musí plnit plán odvádění železného šrotu.
Nebo taky jako jedna položka plánu bylo sledováno TOO (technicko-organizační opatření), jak se při výrobě daří snižovat náklady na výrobek. Takže pokud je zaveden do výroby produkt tak dokonalý, že na něm není co zlepšovat, tak je to špatně protože se neplní TOO.
Sranda musí bejt kdyby fotra věšeli.
EKKAR píše:...prachsprostý levičáci nepříliš svým pojetím vzdálení od NSDAP.
Taky jsi přesvědčený, že nacisti byli ultralevice a nikoliv ultrapravice, jak nám celý život lhali bolševici a přetrvává to dodnes?
Tak to jsme minimálně dva.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- tomasjedno