konec mapy vysílačů

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zmije

#31 Příspěvek od Zmije »

Lidi jsou vzásadě nepoučitelní....
Věci mohou fungovat i jinak než na základě reklamy, je to sice vzácné, ale tento web, nebo třeba wikipedia.org tak funguje.

Mě fascinuje ten způsob uvažování, že někdo obětuje stovky nebo spíš tisíce hodin svého času aby něco vytvořil a pak to kvůli světabolu všchno smaže a zahodí. Myslím si že tím ublíží především sobě.

O webu mapavysilacu jsem se dozvěděl až z tohoto vlákna, takže se bez něj do obejdu i nadále. Přesto mi to příde škoda.
DedVseved

#32 Příspěvek od DedVseved »

Škoda, že se nedala šance nějakému kompromisu. Jestli to bylo využívané radioamatéry, tak by snad přispěli na provoz domény a vylepšování, ale chápu, že vše je rozhodnutí majitele a ten také viděl např. návštěvnost, kdy nejspíš i podle toho nakonec zareagoval.
ok1hga

#33 Příspěvek od ok1hga »

JirkaZ

#34 Příspěvek od JirkaZ »

www.cbpmr.cz/vyskopis.html alespoň mně stále funguje, odkazoval jsem na něj už někdy na začátku.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
nonius

#35 Příspěvek od nonius »

Mě taky stále funguje "www.cbpmr.cz/vyskopis.html", často to používám.

"www.vyskopis.cz" se mi přesměruje na "topocoding.com", neznám, vytváří to nějaké křivky

"f6fvy.free.fr/qthLocator/" - stránky jdou, ale qthLocator nejde, kvůli Googliiuu

upraveno: www na začátku nesmí být, jinak to nejde
ok1hga

#36 Příspěvek od ok1hga »

nonius píše:upraveno: www na začátku nesmí být, jinak to nejde

tak jsem to zkusil znovu a je potřeba zadat takto:
http://cbpmr.cz/vyskopis.html

. . . http vs https -> nějaký problém se "zabezpečením" v chromu . . .

upr. tak to stejně nefunguje . . .
Přílohy
vyskopisCR.jpg
protože to takto končí . . . a nic !
protože to takto končí . . . a nic !
JirkaZ

#37 Příspěvek od JirkaZ »

Funguje.

Firefox 113.0.2, Linux Kubuntu 18.04 LTS.

Edit: tak momentálně se taky hryzne na generování výškopisu (i u jiných zvolených bodů). Tipuju na problém s voláním nějaké externí databáze apod.

St listopad 22, 2023 10:12 pm (kdy jsem psal příspěvek výše) to ještě běželo.

Edit #2: aha, tak www.heywhatsthat.com (se kterým to pracuje, viz popis funkce) není dostupný...

Edit #3: www.heywhatsthat.com se už rozjel, funguje i výškopis ;-)

Krásná ukázka toho, jak on-line věci fungují jen velmi podmíněně. Stačí narušit jeden článek řetězu a je hotovo.
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 23 lis 2023, 18:42, celkem upraveno 1 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

EKKAR

#38 Příspěvek od EKKAR »

Mě zaujalo tohle:
JiriProchazka píše:ok1hga Děkuji. On si člověk kolikrát vyslechl i nadávky.

Ano. To je služba použita pro generování terénního profilu. V podstatě je to jen jeden odkaz s parametry a máte, co potřebujete.

Co se tyče zdrojáků. Toto neplánuji. Přeci jen to má pořád nějakou cenu a je za tím spousta práce v mém volném čase. Kolikrát ty opensource projekty dělají lidi, co jsou normálně placení.

Jen abyste věděli. Ten web mi několikrát vykradli €&@;:/ (doplňte vulgární slovo) Poláci. To jste potom člověk hodně motivován. No a pak lidi objeví adblock. To už potom není ani na ten hosting. Není to nějaké PHP, ale plnohodnotná webová aplikace v Java. Nicméně třeba se najde někdo, kdo převezme uvolněné místo po mě.
Jak můžou Pšonci vykrást web, na kterým jsou data platný pro Česko? V čem spočívá význam slova "vykradli" - to opajcovali algoritmus generující ty mapy nebo k čemu tam vlastně došlo? Jo, pochopil bych, kdyby to opajcoval někdo, kdo by na vlastní triko poskytoval ty samý data pro Českocourkovsko - ale jak tomu mám rozumět v případě jinýho státu? Když ten má jinou geografii i orografii a samozřejmě úplně jiný rozmístění svejch vlastních vysílačů na svejch kmitočtech a se svýma od našich odlišnýma vyzařovacíma diagramama? Může mi tohle někdo objasnit?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
JirkaZ

#39 Příspěvek od JirkaZ »

Evidentně v případě toho vykradení nejde o data, ale o programovou část na serveru (nakonec to tam i píše a cituješ to - "plnohodnotná webová aplikace v Java").
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

rnbw

#40 Příspěvek od rnbw »

Naco by komu bola skompilovana cudzia webova aplikacia v Jave?
Jedine, ze by na serveri boli aj zdrojaky.
EKKAR

#41 Příspěvek od EKKAR »

Právě, zkopírovat běžící aplikaci asi nemá velkej význam - zdroják vhodnej pro další kompilace a úpravy je jiná věc. A "skladovat" autorskej patentově nechráněnej zdroják na veřejně dostupným serveru bych teda já osobně označil minimálně za blbost ... Ništ, k tomuhle by se měl vyjádřit sám autor, na reálný hodnocení nemáme nikdo z nás dostatek informací.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ok1hga

#42 Příspěvek od ok1hga »

JirkaZ píše:Edit #3: www.heywhatsthat.com se už rozjel, funguje i výškopis ;-)

jo, už to funguje na kterémkoliv prohlížeči . . .
http://www.cbpmr.cz/vyskopis.html
Přílohy
vyskopisfunguje.jpg
vyskopisfunguje.jpg
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“