AEG OKO Lavamat6200 pračka- dveřní spínač
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
AEG OKO Lavamat6200 pračka- dveřní spínač
Mám vadný dveřní spínač u pračky AEG OKO Lavamat6200. ( SRN) Ještě jsem to konkrétně nezkoumal. Půjde patrně o 3drátový bazmek, kontakt + tepelná aretace. Jestli to někdo z Vás dělal, které kontakty je ten spínač. Hodlám to vyklemovat. To že pračka půjde otevřít plná vody neřeším.
Proč bych to otvíral? Předpokládám logiku: pokračuj v praní ,spínač sepnut.
Dík Luboš.
- hajeklubos
Němčinou příliš nevládnu, znám pouze pár technických výrazů, tak prosím o kontrolu mojí úvahy.
Podle toho jak se pračka chová, tak po zapnutí spínače- start- programátor přes vačku B3- 7b nahodí pumpu m3 a odčerpává vodu. To samé by se stalo při sepnutí hladinového spínače fS. (tam není problém) Doutnavka h7 nesvítí. Po otočení b3 do další polohy spíná b3 -4b a nahřívá se aretace dveří a spínají kontakty 4x5 uvnitř zámku dveří a rozsvítí se -h7 a cyklus pokračuje. To by znamenalo, že kontakty 4x5 spíná nahřátí zámku, nikoliv mechanický nájezd dveří. Ďábelské kurvítko. Na druhou stranu to 30let fungovalo ??? Podle tohoto schematu by vyklemování vnějších svorek 2x3 mělo tuto funkci zrušit. Zmizí jen prodleva zahřívání zámku. Pro jistotu bych odpojil svorku 1 aby k aretaci nedocházelo vůbec. Vidí někdo z Vás nějaký problém, který jsem přehlédnul než do toho vletím?
Dík za pomoc Luboš
- Přílohy
-
schema aeg lavamat6200.pdf- (172.17 KiB) Staženo 103 x
- hajeklubos
- hajeklubos