LCD ACER AL 1715

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
boboservis

LCD ACER AL 1715

#1 Příspěvek od boboservis »

Zajimava zavada. Ve zdroji vadne elyty, vymena, LCD jede, ale po nekdy hodine, nekdy po 10 minutach nekdy po pul hodine se zacina obraz ztracet, prechazi to do syceneho kontrastu a kontzry jakoby se roztekaly(prseni), ALE po vypnuti a hned zapnuti obraz naskoci normalne......pokazde...jo jeste se kapanek zacne obraz jakoby vlnit, jako kdyby tam sel stridak...nechapu. Pomuze prosim nekdo?
stephunk

#2 Příspěvek od stephunk »

Mne to pripadá na studený spoj, na niekoľkých LCD mini TV som mal podobnú závadu a síce obraz sa stratil a začali sa objavovať vertikálne RGB pruhy, po asi minúte bol úplne najvyšší jas. Niekedy pomohlo vymeniť smd indukčnosť v blízkosti dekodéru PAL, inokedy kondík v jeho okolí..niekedy nepomohlo nič..

Jo a napadlo ma ešte niečo, vymeniť filtračný kondenzátor na doske VN. Aj hlavný elyt.Ten po ohriatí môže blbnúť a sťahovať napätie..Potom sa to prejaví ako zvlnenie v napájaní..
občas

#3 Příspěvek od občas »

Hi,
tolik LCD jsem zas tak nespravil,abych se považoval za mistra,který do
toho může zas tolik kecat. Ale zatím se setkávám s jedním problébem:
je chyba v řídící elnice nebo vpřímo v panelu /stalo se mi už 3x,že
chyba byla přímo v panelu/ ? Dá se někde sehnat schemata panelů?
Zdar
Branda

#4 Příspěvek od Branda »

Důležité je,aby elyty ve zdroji byly na 105 stup. C,nestačí se zaměřit jen na kapacitu,je to častá chyba ve spínaných zdrojích
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“