TECHNICS SL-Q3 direct drive, fofrník. VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
TECHNICS SL-Q3 direct drive, fofrník. VYŘEŠENO
Setkal se někdo s něčím podobným? Škoda že si nepamatuju, jaká má být úroveň signálu přímo na kontaktech FG ale 50mV šš je určitě málo a nemám vysvětlení proč. Snímací (FG) cívka není přerušená, studeňák do desky jsem vyloučil propájením a měřením. Přiloženo kousek schema a foto jak to vypadá mechanicky, v kroužku je vidět vinutí FG. Na talíři je zespodu magnet, jediné co mě napadá, že časem zeslábnul. Když zkusím kousek železa zevnitř magnetu tak je přitahován, po vnějším obvodu ne nebo tak že to není cítit.
EDIT na vývodech 22,23,24 AN6680 jsem nenaměřil napětí (má být kolem 3V), mezi vývodem 22 a zemí bylo cca 30Ω, zdechlý elyt C206, po výměně naměřených 0,7V šš pro regulaci stačí a už to FUNGUJE! Nicméně zůstává otázka, CO JE S NAPĚTÍM Z FG že je tak malé?
Jinak si myslím, že z FG tohoto provedení nikdy neleze kdovíjaké napětí (ta "cívka" na DPS má málo "závitů"). No a samozřejmě zesláblý permanentní magnet k tomu přispívá...
DS k AN6680 neexistuje (resp. jsem ho nenašel), ale v různých SM je tento IO docela dobře rozkreslený a popsaný. Pro zpracování signálu z FG obsahuje vnitřní OZ, který má zisk nastavený externí zpětnovazební sítí. Čili to je jedna z možností, jak manipulovat s úrovní signálu.
Druhá je předzesilovač mezi AN6680 a "vinutím" FG. Někdy je tam tranzistor, jindy stupeň s OZ. U obou řešení se opět dá měnit zisk a tím i úroveň signálu FG na vstupu AN6680.
Správnou úroveň lze zjistit buď empiricky, nebo je v některých manuálech uvedena (v nějakém bodě toho řetězce zpracování signálu FG - zbytek se dopočítá).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- jardafiala
Čili ac i dc úroveň na pinu 23 při otáčení talíře by měla odpovídat tomu, co uvádí výrobce, aby tvarovač dostal, co má.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- jardafiala