Konec "Uložto" jak ho známe
Moderátor: Moderátoři
Na to stačí, aby každý dal měsíčně korunu a založili si komunitní cloud, dali odkaz na fóru, a stanovili si pravidlo, že tam nebude nic nezákonného. Tak nefrflejte a konejte.
Sám si platím malinko přes kilo měsíčně za 400GB na Mega. Mám tam svoje věci synchronizované mezi třemi počítači a telefonem - archiv schémat, rozdělanou práci na projektech doma i v zaměstnání, knihovny pro kreslení, layouty desek, uložená měření, fotky, nějakou literaturu. Cokoli chci, nasdílím adresně či veřejně, dám k dispopzici odkaz a je to.
400GB, to už by bylo nějakých knih a schémat. UlozTo v cloudové formě bude fungovat za podobné prachy stejně (pro ty, kdo neovládají Engeleš). Stačí, aby k tomu měli přístup dva - tři lidi, a cokoli jim kdo pošle, aby tam přidali. Nemám problém se připojit.
- Artaban001
Můj osobní názor je, že to anonymní sdílení už nevyužívá tolik lidí, aby se jim rentovalo, a proto ho vypnou.
Aby si totiž taková služba bezplatné sdílení všeho pro všechny na sebe vydělala, muselo to mít určitou míru využití, a tím nějaký počet zobrazení reklam.
Všimněte si, že od jistého času u videí zavedli možnos přehrátí přímo na uložto, ale za kredity. Takže oni na videích jiných uživatelů (i ilegálních) začli přímo vydělávat. To bylo možná období, kdy se to lámalo a už tohle sdílení začlo používat míň lidí.
Jak už tu napsal Artaban, doba starého internetu je pryč. Ale není to jen o provozovatelích ale i o spotřebitelích. Lidé už se chovají jinak, už se nesosá, nesdílí, netorentuje. Přešli na Spotify, Apple Music, Netflix, Disney+, ... takže platformy jako Uložto musejí hledat jiné cesty jak se uživit.
Uložto bylo fajn, daly se tam najít kromě warez různé zajímavosti, které tam někdo uložil veřejně.
Existuje šedý obsah - raritní publikace, hudba, videa, které oficiálně nevyšly nebo už nevyjdou, nebo pořady ČT, které ČT odvysílá jednou za 50 let. Tohle vše se na uložto dalo najít a nikde jinde. Proto je toho škoda.
Olchor píše:Je zajímavé, že pořád bez problémů fungují městské knihovny, včetně půjčování časopisů a CD. Když si tam něco půjčím, asi si to už nekoupím. Připadá mi, že to z hlediska autorských práv taky není úplně košer. Ale zaplaťpánbu za ně.
Knihovny a vzdělávací instituce mají výjimku z autorského práva.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:Nejznámější českej sdílecí server už od příštího pátku nebude možno využívat k anonymnímu sdílení čehokoliv, úložná kapacita bude přístupná jen na konkrétní přihlášení a k uloženým datům bude mít přístup výhradně ten, kdo je tam vložil.
Viz článek na Lupa.cz.
P.S. Zas budem papežštější než papež. Vypadá to, že nezbyde než si pořídit fyzickej server někde v Tichomoří nebo na Kajmanskejch ostrovech jako D-Fens, protože předposranost nabírá votáčky a poklonkování Bruseli se šíří. Sbohem svobodo, za kterou se cinkalo klíčema ...
soudnej člověk nic nehostuje nigde v uhniji a na žádné uhnijní doméně už tak dekádu, já sem přesunul t.č. do US virtuál už dááávno (taky by to chtělo ho po třech letech konečně spravit
na to abych byl zajímavej pro nejakou federální agentůru, to bych musel byt někdo, ale zrovna tak dyž tam bude nejaká česká ouřadická nebo opycejní 🤐 vobtěžovat (ať už u registrátora, nebo hostingu), tak to rovnou spadne do SPAMu a nikdo to nebude v něm ani lovit
do budoucna eště přejít na anonymní registrátory a bude
DedVseved píše:RapidShare to zabalil už před 8 lety a Ulož.to bylo to samé.
Co nekošér dnes potřebujeme?
Hudbu? Na tu mám 5 účtů Youtube Premium pro celou rodinu za 90 Kč měsíčně díky VPNce přes Indonésii. To jsou dvě piva.
Filmy? Na filmy mám Netflix, Prime a Disney sdílený se dvěma sousedy. Každý platí jednu službu. To je šest piv.
V životě nemůžu veškerý obsah těchto služeb zkonzumovat a ani moje děcka ne.
si třeba ser do krku, proč s tím jako vostatní vobtěžuješ? to, že 95+ % historicky vyrobené kinematografické tvorby tak příštích 20 let (esli vůbec nekdy) na těch 🤐 nebude je naprosto mimo tvoje mentální schopnosti, takže to nebudu ani zkoušet vysvětlovat
DukeNuke píše:No co už. Skončil napster, začalo DC. Skončilo DC, začaly torrenty. Skončily torrenty, bylo uložto. Skonči uložto bude...
Vývoj nezastavíš.
já sem teda se svým trackerem naprosto spokojenej, asi to bude tím, že není veřejnej
- pocitujlasku
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
je úplně úchvatný, jak režim už DÁVNO sere na klasickou trestnou činnost, přičemž jako fakt 🤐 né, že by lidem přestalo vadit, že kdejakej ksindl jim ničí, krade, loupí jejich těžce vydřenej majetek apod., ale vedle toho vznikají čímdál obskurnější skutkový podstaty kdejakejch hoven a stále větší stádní ochrany se domáhá spousta nadnárodních korporátů a celkově ze dne na den vyrábí škrtem pera ze spousty lidí kriminálníky
eště nekdo chce nejakej důkaz, že stád je už v posledním stádiu existence před totálním úpadkem a rozvratem?
Že ty Huberte lezeš imrvére, naprosto nestoudně a ať se děje co se děje SESRu do prdele, to je stará věc.
No, koho chleba jíš....že?
Navíc ta počta kdovíproč spadá pod vnitro. Že by náhodička?
Ale néééé....vnitro je přece dneska fajn, jsem to ale popleta. To bylo v době diktatury, dnes máme svobodu, jak nám nedávno sdělil soudruh Rakušan.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.