ETA-0147-Gemina, remene, atď
Moderátor: Moderátoři
ETA-0147-Gemina, remene, atď
Display to má veľmi veľmi mizerne čitateľný: musí sa osvetľovať vhodne baterkou. Po rozobraní elektroniky som nevidel nič, čo by malo display podsvecovať či osvecovať...
Po vyčistení som stroj spustil naprázdno. Pri programe hnetenia to vydávalo rachotavo-klepavý zvuk. Ale šlo to. Veď sme ho šli len vyskúšať, o čom vôbec taký stroj je. Pri následnom hnetení však popri rachote ľavý hnetač prestal ísť. Prestal aj rachot, pravý hnetač točil nehlučne. Dopiekli sme takto.
Po rozobraní vidím absenciu kratšieho remeňa: na mm kúsky rozsypaný, dlhší je práve pred rozpadnutím.
Ak by som chcel pekáreň zachovať, bolo by dobré:
1. vediť ako je to s tou oskou hnetača, či ide vybrať, ak nie tak po núdzovom prečistení čím "domácim" je vhodné ju namastiť, prípadne čím špeciálnym (sú tam teploty, styk s potravinou),
2. či majú byť údaje na tom displeji tak mizerne viditeľné, alebo svieti samotný segment, alebo ako je to,
3. či sa dajú zohnať remene obidva: ponuka je len na kratší, na sadu sú v ponukách údaje zmätočné, avšak omotaním šnúry a premeraním by sedieť mohli aj z ponúkaných na model 0149 a pod.: čiže či sa v tomto niekto vyzná
4. či je vôbec vhodné sa takýmto modelom zaoberať: pokiaľ sú modely na úplne inej, bežne lepšej, úrovni...
Dá sa k tým bodom poradiť?
Podla tohoto
https://www.leksun.sk/Remen-sada-1-1-pr ... -d2467.htm
su remene 420mm x 8mm (80S3M420) a 537mm x 8mm (80S3M537). Zmeraj, ci to sedi.
Keby bolo zle, tak sa da cela nadoba kupit nova.
Řemeny jsem před lety kupoval na Ebay.
Nádoba se dá koupit, mojí máti jsem ji už objednával dvakrát (nepeče chleba, ale míchá si v tom těsta na buchty, které dělá v trochu větším množství).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- tatramacek
radi by sme pokračovali v pôvodnom zámere: zacvičiť si na akejkoľvek domácej pekárni: na čo som túto zadarmovku aj priniesol: či nejakú pekáreň vôbec chceme, a čo od chcenej vyžadovať. Napríklad z prvého pokusu nám chýba osvetlený display, osvetlenie vnútra, meranie teploty a voliteľné parametre mimo hlavných pevných programov. Zatiaľ. A malo by to mať zrejme takúto pozdĺžnu vaničku, než tú štvorcovú na "buchty"... Zo zvučnejších značiek sa na nete ponúka vidím že asi jediná TEFAL, no zaujala aj iná ETA: rozsahom príslušenstva: lenže: keď už sa raz zamiesi napríklad na tie rožky, či ich lepšie nepiecť v rúre na plechu všetky naraz, než tu po štyroch kusoch... Ďalšia skúsenosť: časom predchádzajúcim sme zistili, že dobrému kváskovému chlebu je asi potrebný dlhší čas kysnutia: než predvolená doba kysnutia v pekárni... A pekný okrúhly chlebík tiež z pekárne nedostaneme... (obr.)
Volal som do ame.cz, a pán ma upozornil, že skutočná potrebná dĺžka, hlavne dlhého remeňa, vôbec nemusí byť v súlade s ponukou: výrobca mohol kľudne použiť iné chassis. Skutočne: po znovurozobraní som zistil:
malý remeň 140 zubov, dĺžka 420mm: pre jeho absenciu zistené priložením remeňa veľkého (čím sedí aj počet zubov voči ich 3mm vzdialenosti), šírka 8mm
veľký remeň 188 zubov, dĺžka pomocou špagáta cca 560mm, šírka 8mm.
Malý remeň v ponukách je bežne, ale veľký remeň vidím v ponuke iba ako Remeň 90S3M561 DeLonghi EH1269, s počtom zubov zatiaľ neznámym, lenže má šírku 9mm: pri vôli cca 2 mm u oboch ozubení by nemal byť problém ho tam zmestiť, ale neexistuje takýto originál, čiže v šírke 8mm
- Hape
- Kontaktovat uživatele: