Divný zprávy na volny.cz

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Divný zprávy na volny.cz

#1 Příspěvek od Celeron »

Poslední 2 měsíce mi stále dokola chodí z emailu support@volny.cz, případně economia@centrum.cz kecy, že je potřeba aktualizovat email služby, jinak bude schránka zrušená.
Dneska přišlo v podstatě to samý z Pay-Palu.
Jsou to všecko útoky a nebo se opravdu něco děje? Mám W7 s Office 2013 a ta schránka je aktivní od roku 1999. Zatím jsem žádnej odkaz nerozklikl.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
xsc

#2 Příspěvek od xsc »

Mně z volnýho nechodí vůbec nic a mail tam má od dob dial-upu.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Takže dát vše s @volny.cz přímo na pošťákovi Volny.cz do blacklistu. Tak nějak jsem si to myslel.
Asi ke mě něco vlezlo Avast, Neavast.
Jirka

jardafiala

#4 Příspěvek od jardafiala »

Tak jsem si myslél, že (podle ohlasů na jiná témata) tu má každý OS s aktualizacemi a podporou ale nééé, stejně jako já, W7 a starý MS office. :D
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mikras »

Dneska mi to přišlo dvakrát. Jednou od nějaké ředitelky školky kdesi a nějakého bankéře, dokonce jako adresát byl uveden support(@)volny.cz. Většinou je to z nějaké, zřejmě napadené aresy na volnym, ale někdy, spíš dřív, to chodilo i ze zahraničí a byly tam gramatické chyby. Holt to někdo asi pořád vylepšuje. Psal jsem to na podporu několikrát i jsem jim to přeposílal.

Výsledkem je upozornění při přihlašování do mailu přes webové rozhraní.
Přílohy
volny.cz.jpg
volny.cz.jpg
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jjilek »

Jsou to různé i nebezpečné spamy. Volny na ně stále upozorňuje. Jak se tvoje mailová adresa někde objevila, tak už bude chodit pořád. Podívej se na adresu skutečného odesilatele a bude Ti to jasné.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kulikus »

A adresa skutečného odesilatele je tedy jaká?
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mikras »

Adresu odesílatele zjistíš tak, že si u zprávy zobrazíš zdrojový kód, případně ve webovém rozhraní Zobrazit podrobnosti v záhlaví zprávy.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jjilek »

Adresu odesilatele na volny zjistíš jednoduše po najetí kurzorem na odesilatele. V černém poli se objeví jeho skutečná adresa.
Přílohy
adresa.jpg
adresa.jpg
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Jak zjistit skutečnou adresu vím. Ale pokud je skutečná adresa economia@centrum.cz, tak si člověk moc jistej není. :roll:
Jirka

starecd

#11 Příspěvek od starecd »

Mně a kámošovi to taky došlo jeho známý ajťák mu řekl, že to má okamžitě smazat.
Celeron

#12 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem dal vše co mi přijde z volnyho do blacklistu. To co mám v adresáři s volny.cz jsem dal na whitelist. Blbý je, že někdo novej se z volnyho ke mě nedostane. No kouknu ještě na pravidla třídění, jestli by nešly použít některý klíčový slova použitý v textu a vygenerovat víc podmínek na hození do spawm filtru.
Jirka

Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hubert_79 »

Celeron píše:Jak zjistit skutečnou adresu vím. Ale pokud je skutečná adresa economia@centrum.cz, tak si člověk moc jistej není. :roll:

Proč? Adresa ve tvaru název firma (velké a zavedené) na freemailu je podezřelá sama o sobě.
Abychom zůstali v oblasti vydavatelství (což Economia je), tak třeba takový Borgis, vydavatel deníku Právo? Založit si email ve tvaru borgis@volny.cz? Nebo třeba mfdnes@volny.cz?
Žádný problém...
Přílohy
mail.jpg
mail.jpg
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“