Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
golemson

#1246 Příspěvek od golemson »

No co, ostříhat z toho zbytečné dráty a používat k původnímu účelu, tedy jako koloběžku! :roll:
HF_Tech

#1247 Příspěvek od HF_Tech »

msar píše:Není to ze SD, ale od známého jsem přitáhl vyhozenou elektrokoloběžku MS energy e20, zvenku vypadá zachovale, ale chybí tomu řídicí elektronika, která se nejspíš pokazila. Akumulátor 48V 17,5Ah je zřejmě dobrý. Tak nevím, co teď s tím :D

Já bych věděl co s tím. Nadhoď nějakou cenu.
msar

#1248 Příspěvek od msar »

Baterie se jeví v pořádku, tak zvažuju si ji ponechat. Koloběžku jsem chtěl nabídnout na díly, jen nevím jak je na tom motor, konektor na kabelu je opálený. Teď je sice uskladněná v Dobrušce, ale případně přivezu do HK, kde je možné převzetí.
Celeron

#1249 Příspěvek od Celeron »

A to je pro tebe takovej problém s koloběžkou nebo motorem zajít za AXIkama do bejvalý Tesly ať mrknou, co v tom je za motor a jakej modelářskej ESC k tomu přibastlit?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
msar

#1250 Příspěvek od msar »

Kdybych upotřebil koloběžku, tak na bazoši je tento model se špatnou baterií na prodej v Pardubicích, dám si do ní svou dobrou a jezdím. Jenomže mně zatím stačí bicykl bez motoru a auto, kolobžku nepotřebuju.
Sem jsem to napsal protože nerozumím, že si ji někdo koupí za 13 tisíc, po roce se mu něco pokazí v elektronice a aniž by ji reklamoval nebo dal opravit se v tom pošťourá a celé zahodí...
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#1251 Příspěvek od Behemot »

někteří spoluovčané prostě přehazujou prachy lopatama, zatímco jiní zvažujou, esli zaplatí nájem, nebo neco k suchejhm rohlíkům, co se furt divíte? v průměru se máme úplně sqěle, co táhne ten průměr se ale už neřiká :roll:
ransom

#1252 Příspěvek od ransom »

Tak já třeba se mám dobře. Nemám problém koupit si novou věc. Ty staré opravuju, protože mně to dělá radost.
Spiral

#1253 Příspěvek od Spiral »

A to pán byl tak opatrnej...
„Co je důležité říci, že muž neudělal nic špatně. Baterii nabíjel ve vaně a pod baterii ještě pokaždé umísťoval plech na pečení, právě pro případ vzniku požáru. Při nabíjení baterie byl vždy přítomen. Příčinou vzniku požáru je tedy s největší pravděpodobností technická závada na baterii."
https://www.e-pardubicko.cz/zpravy/796- ... ite-vznala

Má někdo tušení, jak se budou baterie v koloběžkách recyklovat nebo skončí na ulici, v lese...?
O kolik se planeta méně oteplila díky elektrokoloběžkám?
Celeron

#1254 Příspěvek od Celeron »

Spiral píše:O kolik se planeta méně oteplila díky elektrokoloběžkám?

Naopak ohřála. Někde se ta energie na nabití přeci musela vyrobit.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#1255 Příspěvek od rnbw »

A tiez sa to (hlavne bateria) z niecoho muselo vyrobit a to sa muselo najprv vytazit. Ludia na tom jazdia, aby nemuseli chodit peso. Pripadne to este nahradza bicykel (auto nie).
ransom

#1256 Příspěvek od ransom »

Pohyb vlastní silou je samozřejmě ekologicky nejšetrnější. Tyhle elektropíčoviny jsou jen pro líné lemry. Respektive byly by dobré pro hendikepované, ale to by na nich nesměli drandit povětšinou lidi zdraví.
HF_Tech

#1257 Příspěvek od HF_Tech »

msar píše:Baterie se jeví v pořádku, tak zvažuju si ji ponechat. Koloběžku jsem chtěl nabídnout na díly, jen nevím jak je na tom motor, konektor na kabelu je opálený. Teď je sice uskladněná v Dobrušce, ale případně přivezu do HK, kde je možné převzetí.

Baterii nepotřebuji. Potřebuji řidítka s předním kolem a brzdou na driftrike.
Počítám, že na motoru je zkrat a od toho shořel regulátor.
Kousek od HK mám chalupu, tak není problém se stavit. Kdyžtak do SZ pošli jakou cenu si představuješ.
rnbw

#1258 Příspěvek od rnbw »

Na parkovisku som nasiel nieco rozbite, mozno aj prejdene autom. Visela z toho bateria, tak som to zobral. Ukazalo sa, ze je to SanDisk Sansa 2GB. Displej rozbity, bateria 0V, ale po pripojeni k PC to zije. Najnovsie subory maju datum 2014 8O
Přílohy
sansa_2.jpg
sansa_2.jpg
sansa_1.jpg
sansa_1.jpg
starecd

#1259 Příspěvek od starecd »

Spiral: kdyby jen ty "kolové a koloběžkové", ale nikdo neřeší elektroautomobilitu po konci baterie.
EKKAR

#1260 Příspěvek od EKKAR »

rnbw píše:Na parkovisku som nasiel nieco rozbite, mozno aj prejdene autom. Visela z toho bateria, tak som to zobral. Ukazalo sa, ze je to SanDisk Sansa 2GB. Displej rozbity, bateria 0V, ale po pripojeni k PC to zije. Najnovsie subory maju datum 2014 8O
Mám 8GB, chorou. Jestli ji chceš, můžeš ji mít, zdechla na něco v SW, paměťovej čip bude nejspíš dobrej, displej taky.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“