S: DSP8-12A dvojitá dioda v TO220 pouzdru

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jenicek

#16 Příspěvek od jenicek »

Tak jsem prohrabal zásoby diod v TO220, ale buď mám klasický dvojitý diody se společnou katodou a na nižší napětí nebo mám jednoduchý diody např. 1500V/10A.
Jen tak bokem se zeptám, v čem to konkrétně je zapojený a jestli jsou využitý obě diody a jak?
gaminn

#17 Příspěvek od gaminn »

Ale jo, asi je možný, že to fakt včera na chvilku naskladnili a hned to bylo fuč. Škoda, mohlo na mě 5 kousků zbýt. Asi to nakonec koupím na aliexpressu, třeba to chvíli bude fungovat.

Mimochodem, nakupujete někdo na RS něco? Nikdy jsem tam nic nekupoval, ale když projíždím jejich nabídku, tak mám pocit, že jsou neskutečně předražený. Pokukoval jsem třeba po nějakých kleštích od knipexu a naprosto bez šance, předraženo třeba o 30 nebo 40 % oproti např. Conradu.
Naposledy upravil(a) gaminn dne 25 lis 2023, 13:56, celkem upraveno 4 x.
gaminn

#18 Příspěvek od gaminn »

jenicek píše:Tak jsem prohrabal zásoby diod v TO220, ale buď mám klasický dvojitý diody se společnou katodou a na nižší napětí nebo mám jednoduchý diody např. 1500V/10A.
Jen tak bokem se zeptám, v čem to konkrétně je zapojený a jestli jsou využitý obě diody a jak?

Je to gretz, tzn. na desce jsou zapojené 2 kusy této součástky.
gaminn

#19 Příspěvek od gaminn »

Máme tu opět pátek a jako každý pátek má RS opět 45 kusů diody skladem https://cz.rs-online.com/web/p/schottky ... ce/0192411 :D Mezitím celý týden na octopartu svítí, že RS má 45 kusů skladem, ale RS na své stránce uvádí, že skladem má 0. Až dnes v pátek.... Hádám, že zítra zase skladem nebudou.
gaminn

#20 Příspěvek od gaminn »

A v sobotu opět skladem není. Myslím, že jsem opravdu o nic nepřišel, jen jim hapruje sklad. Objednal jsem jinde 2.5x levněji, snad bych diody měl za týden mít.
JirkaZ

#21 Příspěvek od JirkaZ »

Od (nejen zde) oblíbeného no-name PRCáka?

Tak hodně štěstí.

Fakt tohle nechápu.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
gaminn

#22 Příspěvek od gaminn »

Co na tom nechápeš? Cca před dvěma lety nebylo možné sehnat jeden čip, mělo ho pouze pár prodejců na Ali a kupodivu nás to zachránilo. Asi bych to nedal do zařízení, na kterém závisí lidský život, ale v tomto případě mohla výroba pokračovat. Samozřejmě je to loterie, ale když ti nic jiného nezbývá, tak holt tuto poslední možnost vyzkoušíš.

Jinak ale můžeš být zcela v klidu, tuhle diodu jsem objednával od brněnských aq electronic.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“