Elektromagnetické odmražování

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

Už jsem zažil i prasknutí čelního skla za jízdy bez jakýhokoliv nárazu do něj - jako spolujezdec. Jel jsem s kolegou služební ochcáfkou na služebku, já řídil tam, on domů a asi 30km od domova najednou hlasitá rána a od levýho horního rohu skla se začala směrem doprava asi 5cm od horního okraje postupně "nasouvat" puklina. Než jsme dojeli "na základnu" tj ani ne půl hodiny jízdy, už to bylo prdlý až za polovinu. Důležitej dodatek - TO SKLO BYLO ČERSTVĚ PO VÝMĚNĚ, doslova ani ne 48hodin po úkonu. Takže reklamace, uznána, auto dostalo během 4 dnů třetí čelní sklo ... Příčinou bylo pravděpodobně nesprávně vytemperovaný sklo po ohnutí ve výrobní fabrice, míň pravděpodobný je namáhání kroucením po nalepení do kastle. Ale bylo to brzo na podzim, v kladnejch teplotách a po cca 4,5 hodinách jízdy (po cca 2,5h tam a 2h z cesty zpátky), auto předtím celej den stálo, aby lepicí tmel "uzrál", jak doporučujou servisy po výměně.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Valdano

#32 Příspěvek od Valdano »

Garáž nemám, parkuju venku, ale jezdím jen se služebákem. Když mrzne, tak po nastartování pustím topení a poté odhrabuju sníh pokud je nějakej na autě napadanej. Námrazu neškrabu. Pokud je něco z vnější strany namrzlé na oknech tak to po odhrábnutí sněhu postříkám z rozprašovače, po chvíli jde vše krásně dolů samo aniž bych musel cokoli škrabat. Osvědčilo se mi to takto používat. Používám ruční rozprašovač s objemem 1L viz přiložený obrázek a v něm zimní směs do ostřikovačů s bodem tuhnutí -40 °C. Máme ji k dispozici ve velkých plastových sudech v práci. Pravidelně si v práci odliju do malého 5L kanystru a doma si z něj pak doplňuji tu nádobku rozprašovače.
Přílohy
rucni_rozprasovac.jpg
rucni_rozprasovac.jpg
Dekker

#33 Příspěvek od Dekker »

EKKAR píše:Už jsem zažil i prasknutí čelního skla za jízdy bez jakýhokoliv nárazu do něj - jako spolujezdec.

tchánovy se todle dělo u služebního mergla když ještě dělal obchoďáka pro němčoury. Dostla novej a hned při druhé cestě prdlo čelní sklo. Nechalo se vyměnit a po pár dnech znovu ...

výsledek - nějakej ynženýr měl nápad, že uspoří váhu tím, že udělají člení sklo o něco tenčí XD ... hold nedávalo pnutí :D
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“