Myčka Beko DIS 26021 - nespíná začátek programu

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
GeXeS

Myčka Beko DIS 26021 - nespíná začátek programu

#1 Příspěvek od GeXeS »

Pěkný den všem!
Začala nám zlobit tahle myčka, nahodile nespíná při zavření dvířek (když si člověk nedá pozor a neuvědomí si, že se neozvalo pípnutí potvrzující start odloženého programu, otevře ráno s překvapením myčku špinavou). Hádám, že tam bude jen nějaký zanesený kontakt, ale nechci se do toho pouštět bez konzultace - má s tím někdo zkušenosti? Kde hledat? Předpokládám, že bych měl začít odmontováním nerezového vnitřního krytu předních dveří? Musím předtím nějak vyloupnout plastový držák tablet, nebo to půjde s tím?
Přílohy
P1290155.JPG
P1290155.JPG
marat

#2 Příspěvek od marat »

Nevím jestli je to u všech stejné, ale před demontáží toho nerez plechu musíš zaaretovat panty, protože jak odmontuješ předek bez aretace, tak už je neotevřeš. Navíc já měl ten plech neohraněný a ostrý jak břitva.
GeXeS

#3 Příspěvek od GeXeS »

No vida, dobře, že jsem se zeptal, tohle by mě nenapadlo. A jak je mám aretovat? Nějak manuálně, nebo je tam pro to nějaká speciální poloha?
Jodr

#4 Příspěvek od Jodr »

Jak zajistit panty si už nevzpomínám, zato si dobře pamatuju jak je ten plech ostrý 🥹
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
marat

#5 Příspěvek od marat »

No určitě musí celá ven a sundat boční plechy. Pak už si nepamatuji, jak jsem je zabrzdil. :)
vasekpetr1

#6 Příspěvek od vasekpetr1 »

Ono možná bude pro začátek stačit sundat ty horní šrouby, co drží panel s elektronikou a tam je i horní koncák dveří :wink: .
GeXeS

#7 Příspěvek od GeXeS »

Díky, mrknu na to. Prozatím jsem zjistil, že spínač sepne, když se mu trochu pomůže silnějším přitlačením dvířek.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“