Ostřelovač - dráha střely na vzdálenost 4km
Moderátor: Moderátoři
Ostřelovač - dráha střely na vzdálenost 4km
Tady píšou, že odchylka způsobená větrem(neustále se měnícím) byla 60m a střela vystoupala 100m nad cíl. Je to možné? Nebo je to klasicky blábol na internetu?
Kdyby to byla pravda, pak mi připadá nemožné, že by vůbec něco cíleně trefil.
Kromě toho není jasné, koho ze tří lidí (jen takové šmouhy) na videu vlastně trefil. Ale střelec si je jistý, že to byla smrtelná rána.
Prosím pokud možno neřešte, na čí straně konfliktu stojíte, ale jen technickou a fyzikální stránku věci (kdo se zabýváte střelbou).
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ku ... .sznhp.box
Jinak v nějakém pořadu zkoušeli zopakovat trefy odstřelovačů, byl tam jeden z Afganu 2,5km a ten se zastřeloval. Prostě podle prachu poznal, kam dopadla kulka. Talibanci na to kašlali, dokud jednoho z nich nedostal.
A kutilmile - nelituju tě
Věřit nemusíš - a nauč se správně psát ráži - když už chceš s někým polemizovat. Správný DALŠÍ označení ráže "12,7x99mm NATO" je "cal .50" nebo ".50 BMG" (Browning Machine Gun). S dotyčným snajprem byl udělanej rozhovor, ve kterým popisuje, že si udělal "nástřelnou ránu" na cíl vzdálenej přibližně 300m od toho, na kterej pak skutečně mířil a podle výsledku opravoval zamíření - a střela údajně na cíl letěla 9 vteřin, přičemž vejška balistickýho oblouku byla až 100m nad úrovní cíle. Hele, na tom není nic neuvěřitelnýho, námořní artilérie má běžně dostřel 20 a víc kiláků, její granáty z laufů o moc vyšší rychlostí nevylítávají (taky tak 900-1000m/s, protože vyšší rychlost by rychle zlikvidovala vývrty) - a taky se během letu dostanou i víc jak 10 kilometrů vysoko, což jim vlastně díky řídkýmu vzduchu v takový vejšce stejně jako dopravním letadlům zajišťuje nižší aeroodpor a tím i větší dolet ...1010 píše:Nevěřím...na 4 km dráhy střely(cal.050) vznikne spousta proměnných,které zajistí minutí cíle.
Tak kdo ví jestli neměli zrovna oběd nebo bojové rozdílení a sniper se prostě trefit musel i kdyby nechtěl
bu2520 píše:No a co minulé léto se mi na ořechu vysokém cca 20m usazovalo hejno špačků, abychz je vyplašil střelil jsem do koruny vzduchovkou a spadl špaček. Přišla přítelkyně a tak jí líčím jaký jsem střelec , zrovna přilétlo hejno tak jsem bez míření vystřelil , opět spadl mrtvý pták. Druhý den přišel soused a situace se opakovala a byl jsem veleben jaký jsem střelec.
Tak kdo ví jestli neměli zrovna oběd nebo bojové rozdílení a sniper se prostě trefit musel i kdyby nechtěl
Dobře
Jako náctiletej jsem strašně rád takhle v zimě děsil holky ze školy sněhovou koulí hozenou vysokým obloukem tak, aby na ně spadla co nejvíc kolmo shora - systém minomet, aby nevěděly odkud to přilítlo. A naprosto samozřejmě se mi jednou stalo, že když jsem během obědový pauzy při cestě do/z jídelny takhle "vypálil" po nejvíc rozhihňaným hejnku, trefil jsem v jeho středu se "schovávající" učitelku, kterou ty ostatní nány obklopovaly jak kuřata kvočnu ... Doufal jsem, že mi to projde, nebyl jsem na fleku odhalen, leč našla se jedna dehonestující "dobrá duše" v podobě bonzácký skoro důchodkyně - manželky školníka a já byl předvolanej do sborovny "na kobereček", kde naštěstí dbali presumpce neviny a když jsem zatvrzele odmítal účast na "atentátu" a jinýho svědka nebylo, shodli se na tupozrakosti dotyčný kredencbáby a já odešel "osvobozen pro nedostatek důkazů" ...
- geograf
- Kontaktovat uživatele:
není to přesně ten samý náboj, ale aby si každý udělal představu že střela po opustění hlavně neletí rovně ale začíná klesat
a jak už se psalo, prostě mnoho proměnných, zásah cíle byl asi dost náhodný, no ale musí se to zpropagovat
https://www.sellier-bellot.cz/produkty/ ... etail/475/