Praktická elektronika 10/2023
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
JirkaZ píše:Že by ten bazmek zvaný Virtual Mechanics Site Spinner Pro (pochopitelně mrkwonly) úmyslně generoval stránky nezobrazující se korektně v open source prohlížečích?
Umysel to asi nebude, skor to bude taka sracka. Posledna verzia je snad z roku 2015.
Co bol kedysi MSIE, to je dnes Chrome/Edge.
Že by náhoda?
Na ty u globalizátorů fakt nevěřím...
P.S.: to modrý éčko jsem používal krátce někdy v začátcích internetu (ještě na vytáčeném připojení), pak jsem přešel na Netscape Navigator/Communicator a následně už to bralo směr Mozilla.
Nelituju ani na okamžik, naopak.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
A kutilmile - nelituju tě
- pocitujlasku
JirkaZ píše:rnbw: no ale není kouzelný, jak se ty dva dříve naprosto antagonistické korporáty dohodly a jeden používá v prohlížeči jádro od toho druhého?
jedno slovo: Ballmer. Ked odisiel z MS, tak zrazu MS zacal byt aj velkym podporovatelom linuxu a dost prispieva do jadra. Otvoril aj niektore projekty.
Proste pochopili, ze viac penazi im v dnesnej dobe prinesie spolupraca, ako hrat sa na vlastnom piesocku. A dnes, ked vsetko ide na web a cloud stoji vyvoj a udrzanie konkurencieschopneho prehladaca viac, ako ked sa pouzije nieco hotove a len sa upravi.
Za vsetkym hladaj peniaze.
Ja som zacinal na netscape communicator 4.7 neskor mozilla, a teraz firefox. super vyhoda bola, kedze som mal dualboot, tak profil som mal na oddieli fat32 a on sa pekne vedel zdielat medzi systemami.
Celkem zajímavý článek o ovládání zdroje procesorem, schéma celkem přehledné popis taky ,ale nevím co je to napadlo tišťák i pokládačku tam otiskli
v měřítku 1:2 takže tam nejde nic přečíst. Nevím jestli musí šetřit místem, ale
z tohoto návodu se fakt postavit nedá. Tak se snad v redakci chytnou za nos takhle se to fakt nedá. Mirek
- nostalcomp
proline píše:včera mi přistálo ve schránce poslední číslo PE AR 12/23 (u mně opravdu poslední končí mi předplatné) a bylo mi z něj na blití.
Já se dostal teprve k číslu 11/2023, ale jsem na tom podobně. Nečetl jsem vše, ale k tomu co jsem přečetl, jsem sepsal pár poznámek.