Praktická elektronika 10/2023

Aktuality a zprávy z oblasti elektroniky, komunikační a výpočetní techniky, teorie či software

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pocitujlasku

#31 Příspěvek od pocitujlasku »

ja to vidim tak na pol obrazovky a tiez tam mam niektore texty cez seba - FF 115
To je ten moderny trend nasypat milion javascriptu aj na uplne jednoduchu stranku.
No vidis, a tak si sa bal
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

JirkaZ píše:Že by ten bazmek zvaný Virtual Mechanics Site Spinner Pro (pochopitelně mrkwonly) úmyslně generoval stránky nezobrazující se korektně v open source prohlížečích?

Umysel to asi nebude, skor to bude taka sracka. Posledna verzia je snad z roku 2015.
Co bol kedysi MSIE, to je dnes Chrome/Edge.
JirkaZ

#33 Příspěvek od JirkaZ »

rnbw: no ale není kouzelný, jak se ty dva dříve naprosto antagonistické korporáty dohodly a jeden používá v prohlížeči jádro od toho druhého?

Že by náhoda?

Na ty u globalizátorů fakt nevěřím...

P.S.: to modrý éčko jsem používal krátce někdy v začátcích internetu (ještě na vytáčeném připojení), pak jsem přešel na Netscape Navigator/Communicator a následně už to bralo směr Mozilla.

Nelituju ani na okamžik, naopak.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
EKKAR

#34 Příspěvek od EKKAR »

Když jsem já začínal s PC, do éry československýho internetu ještě hezkejch pár let chybělo. Ale zažil jsem dobu, kdy právě to vytáčený připojení ještě hrálo prim - a ano, v tu dobu vedlo "modrý éčko". Ale k PC jsem měl přístup jen v práci a tam jsem si nemoh vybírat - nějaký portable verze tenkrát byly vlhkým snem. Ale když jsem se po roce 2005 začal ubírat směrem k vlastnímu počítači a taky vlastnímu připojení k netu, velice rychle mi učarovala Opera se svojí komplexností - ona tenkrát nepotřebovala žádný rozšíření ani pluginy, všecko měla skoro jako Linux v sobě. A hlavně nešpehovala a nebonzovala jako mrkvošroťáckej Explodér. Akorát mě dost zklamalo, že po změně majitele ta "new generation" jejích tvůrců taky horempádem sáhla po Chromiovým jádru a vůbec se nesnažila udržet si svoji exkluzivní nezávislost na duševním produktu korporátu Ujce Ghůůůghla ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pocitujlasku

#35 Příspěvek od pocitujlasku »

JirkaZ píše:rnbw: no ale není kouzelný, jak se ty dva dříve naprosto antagonistické korporáty dohodly a jeden používá v prohlížeči jádro od toho druhého?

jedno slovo: Ballmer. Ked odisiel z MS, tak zrazu MS zacal byt aj velkym podporovatelom linuxu a dost prispieva do jadra. Otvoril aj niektore projekty.
Proste pochopili, ze viac penazi im v dnesnej dobe prinesie spolupraca, ako hrat sa na vlastnom piesocku. A dnes, ked vsetko ide na web a cloud stoji vyvoj a udrzanie konkurencieschopneho prehladaca viac, ako ked sa pouzije nieco hotove a len sa upravi.
Za vsetkym hladaj peniaze.
Ja som zacinal na netscape communicator 4.7 neskor mozilla, a teraz firefox. super vyhoda bola, kedze som mal dualboot, tak profil som mal na oddieli fat32 a on sa pekne vedel zdielat medzi systemami.
No vidis, a tak si sa bal
proline

#36 Příspěvek od proline »

Ahoj, pověsím se za posledního včera mi přistálo ve schránce poslední číslo PE AR 12/23 (u mně opravdu poslední končí mi předplatné) a bylo mi z něj na blití.
Celkem zajímavý článek o ovládání zdroje procesorem, schéma celkem přehledné popis taky ,ale nevím co je to napadlo tišťák i pokládačku tam otiskli
v měřítku 1:2 takže tam nejde nic přečíst. Nevím jestli musí šetřit místem, ale
z tohoto návodu se fakt postavit nedá. Tak se snad v redakci chytnou za nos takhle se to fakt nedá. Mirek
Dumitru
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Dumitru »

proline píše:Celkem zajímavý článek o ovládání zdroje procesorem

No tak to by som si mal potom kúpiť :)
nostalcomp

#38 Příspěvek od nostalcomp »

proline píše:včera mi přistálo ve schránce poslední číslo PE AR 12/23 (u mně opravdu poslední končí mi předplatné) a bylo mi z něj na blití.

Já se dostal teprve k číslu 11/2023, ale jsem na tom podobně. Nečetl jsem vše, ale k tomu co jsem přečetl, jsem sepsal pár poznámek.
Odpovědět

Zpět na „Co je nového?“