Kolik platíte za energie ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dvorak

Kolik platíte za energie ?

#1 Příspěvek od dvorak »

Dnes mi přišlo vyúčtování za plyn (Innogy) a zároveň předpis plateb na příští rok - navýšení záloh z 590 Kč/3 měsíce na 1280 Kč/3 měsíce, tedy více jak 100%-ní navýšení. A to máme plyn jen na vaření. A pak že jen "o jednotky procent".....
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hubert_79 »

No a to vyúčtování skončilo jak? Budu hádat - docela velkým nedoplatkem.
Měl jsi fixaci? Neskončila?
Jinak bez komplet informací je to od tebe jen výkřik hodný dezoláta na novinkách.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

jde o informační podvod politiků, ktří vztahují ceny k době kdy brutálně skokově zdražila, tak že to proti té ceně není zas tak hrozné jako třeba V roce 2021. Podobné je to s inflací všichni politici a ekonomové jásají jak klesá, ale ukazuje to jen tempo zdražování, deflace je to nejhorší peklo pro ekonoma.
dvorak

#4 Příspěvek od dvorak »

Pro Huberta : Fixaci jsem měl do srpna a návazně mi ji automaticky obnovili, ale samozřejmě již v nových cenách, což je asi moje chyba - měl jsem ji ukončit a najít si levnější tarif.
Doplatek je 1 250 Kč.
Naposledy upravil(a) dvorak dne 06 pro 2023, 16:39, celkem upraveno 1 x.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jezevec »

V Japonsku trvala deflace 15let a nezdá se mi, že by Japonci nějak zchudli.
alj

#6 Příspěvek od alj »

Čas přejít k jinému dodavateli. Mnozí dodavatelé plynu mají nižší cenu za KWh než Innogy.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hubert_79 »

No, takže jsi měl fixaci. Navíc ti vyúčtování skončilo nedoplatkem, tudíž ti dodavatel zvedl zálohu. Čili nic senzačního. Hlavně ale "fyjalova drahota" :roll:
Pokud sis obnovil fixaci (nechal obnovit), tak s jiným dodavatelem celkem smůla, u innogy bys platil nějakou smluvní pokutu.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
dvorak

#8 Příspěvek od dvorak »

Huberte, nic nechápeš. Ta stará záloha nám dosud stačila, spotřeba je stejná, doplatek naběhl kvůli těm měsícům od srpna do listopadu již za vyšší cenu, včetně zvýšených distibučních poplatků. Fialovej hnus !!!
Pikofarad

#9 Příspěvek od Pikofarad »

Plyn nemám,ale za elektřinu si doplatím.Vychází to na 46%.Žádné jednotky % jak vykřikuje prof Nutella
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Já jsem zvědavej, jak mi to vyjde. Mám tepelko a spotovou silovku. Každej měsíc fakturaci skutečný spotřeby. V září mě stálo 340 KWh 18 stovek sakum prásk. Listopad ještě nemám.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Sandal

#11 Příspěvek od Sandal »

jezevec píše:V Japonsku trvala deflace 15let a nezdá se mi, že by Japonci nějak zchudli.

Záleží jak kdo. Prodávající chudne, a kupující si koupí za stejné peníze víc. Nikdy to nebude OK pro obě strany.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
kejki

#12 Příspěvek od kejki »

dvorak píše:Huberte, nic nechápeš. Ta stará záloha nám dosud stačila, spotřeba je stejná, doplatek naběhl kvůli těm měsícům od srpna do listopadu již za vyšší cenu, včetně zvýšených distibučních poplatků. Fialovej hnus !!!
To je sarkasmus? Distribuční poplatky se ještě neměnily. O novou cenu po skončení fixace ses nezajímal. Můžeš přetryskovat a přejít na bombu - https://bomby.cz/prodej/technicke-plyny/propan-10-kg-technicky-plyn-v-plynove-lahvi/
dvorak

#13 Příspěvek od dvorak »

Cena plynu se ale zvedla všeobecně , těžko bych asi zůstal na svém i pokud bych změnil dodavatele. Další otázka je, kolik by mi Innogy nabídlo, , pokud bych již pro další období cenu nefixoval. Nezbývá mi nic jiného, než u Innogy ten rok a půl setrvat a pak uvidím.
doktor365

#14 Příspěvek od doktor365 »

[/quote]To je sarkasmus? Distribuční poplatky se ještě neměnily. O novou cenu po skončení fixace ses nezajímal. Můžeš přetryskovat a přejít na bombu - https://bomby.cz/prodej/technicke-plyny/propan-10-kg-technicky-plyn-v-plynove-lahvi/[/quote]
Teď otázka jak dlouho ta bomba vydrží a kde budeš skladovat náhradní a kolik jich budeš potřebovat.
geograf
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od geograf »

Dřív sme měli plynové sporák, trouba elektrická. 10kg bomba vydržela při vaření pro 5ti člennou domácnost tak 6 týdnů, v období zavařování tak 4 týdny.
To jen tak na okraj.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“