LAN moduly s W5500

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Jinej žádnej. A s tou diodou původní. Příspěvek nad tvým píšu, že jinej 3,3V stabec nemám.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Dumitru
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Dumitru »

Celeron píše:Nejspíš šmejd.
No tak to nie je žiaden šmejd :D skús chcene generovať pílu na 60Mhz :D a uvidíš koľko IO to nedokážu.
Valdano

#18 Příspěvek od Valdano »

Tak to by měl prodejce napsat do poznámek k tomu "zprasenému" ethernet modulu jako skvělou zprávu. Na 3,3V modul sice nefunguje, ale když mu dáte 3,3V na pin 5V tak máte rázem super skvělý generátor pily s frekvencí okolo 60 MHz a všichni by se pak mohli určitě přetrhnout, aby si to u něj koupili. :lol:
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

Jenže ta pila je k prdu, nepadá do log 0. Je to kmitání namodulovaný na 3,3V.

Dnes dorazil od Lásky novej modul a ten to nedělá. Před tím Drátek. Takže kus a nebo série.
Jirka

Valdano

#20 Příspěvek od Valdano »

Co sklad dal to Číňan vzal a na desku to napajcoval. :D
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Jen tak z nouze jsem vzal ten modul W5500, co měl problémy s napájením. Připojil jsem ho na 3,3V na ESP8266, takže úrovně všude 3,3V. A zjistil jsem, že to není jen problém napájení. Když běží jako server, občas vypadne a je ho nutno resetovat tlačítkem. Zvláštní je, že WD ho nezresetuje. Ty výpadky jsou nahodilý, někdy 3 x za minutu, někdy to jede hodinu bez problémů. Horkovzduch nemá vliv. Možná je ten brouk W5500 nakopnutej od špatnýho stabilu 3,3V a nebo je vadnej už z výroby.
S micromodulem W5500 (velikost RJ45 samice) ten server jede několik dní teploty od 10 do 35℃, takže programem to není. Druhej Minimodul (cca dvojnásobek RJ45 samice) od jinýho dodavatel chodí taky bez problému několik hodin.
Jirka

Dumitru
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Dumitru »

Ahojte zamýšľal sa niekto prečo wiznetaci pripájajú GND cez kondík k RJ45 CGND?? Keď to ma byť galvanicky oddelene. Čítal som viacej špecifikácii od Renesas aj Microchip a všetci to majú oddelene

Nerozumiem čo ich k tomu viedlo

Edít : Už som sa k tomu dopátral z hľadiska funkčnosti Ethernetu to nie je potrebne preto to v niektorých dokumentoch ani neudávajú ale je to potrebne kvôli EMI a ESD testom/ochrane, a ešte sa niekedy paralelne k kondenzátoru priadava aj 1M vybíjací odpor

popísane je to tu
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“