Myčka Beko DIN 28221 - chyba E02 a E01

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zaky

#31 Příspěvek od Zaky »

Podívej se, jestli voda neteče dolů v průběhu mytí, tedy jestli neubývá ve vaně, což by pak vedlo k dopouštění. Viz např. prasklé spodní rozstřikovací rameno a vytékání vody pod dveřmi v odkazovaném vlákně. Zaráží mě ta E:02, kdy by to mělo znamenat, že si myčka myslí, že do ní neteče voda. Chtělo by se to dívat, jestli v ní přece jen není snímač hladiny, nedaří se mi najít od toho žádnou rozumnou dokumentaci, holt Turci no....
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Kemotek

#32 Příspěvek od Kemotek »

Voda v průběhu neteče. Dost pozorně jsem to sledoval a jediný případ kdy tam nateklo větší množství vody bylo právě z toho přetečení po neustálém dopouštěni. Pomůže když to nafotím?
Kemotek

#33 Příspěvek od Kemotek »

Tady jsou fotky tě vany zevnitř s těmi cidly a z venku

https://ibb.co/hdyqdJr

https://ibb.co/grKGcds

Vedle toho turbotentononcu je tam ještě nějaké černé čidlo. Ale nevím. Fakt nevím už kde mám hledat
Kemotek

#34 Příspěvek od Kemotek »

Tak zkoušíme změřit to napětí.. Myčku jsme složili, zapli, napětí to ukazuje 1.2v. Dokonce se teď voda napustila a spustilo se mytí.. Jenže takto mi to běží třeba dvakrát a napotreti to během napouštění hodí tu chybu. Já fakt nevím
Zaky

#35 Příspěvek od Zaky »

Ty senzory dole jsou turbidity a teploměr, jsou bezvadně čisté. Těch 1.2V to ukazuje na drátech k průtokoměru? Když je odpojený, nebo připojený a při napouštění? Vyfoť ještě myčku zespodu celou, abychom se podívali, jestli tam někde není hadička k tomu manostatu, co si myslíme, že tam není, ale třeba tam někde je :-)
Zaky

#36 Příspěvek od Zaky »

Kemotek píše:Voda v průběhu neteče. Dost pozorně jsem to sledoval a jediný případ kdy tam nateklo větší množství vody bylo právě z toho přetečení po neustálém dopouštěni. Pomůže když to nafotím?

Jak větší množství, teče tam i někdy jindy nějaké menší množství? Tam nesmí téct nic.
Kemotek

#37 Příspěvek od Kemotek »

Nene bavím se pořád o tom samém přetečení, a je to celkem dost, tak půl litru to bude. to je to přetečení o kterém jsem mluvil, že to přeteče těmi kanálky do spodu myčky

Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek
Kemotek

#38 Příspěvek od Kemotek »

Zaky píše:Ty senzory dole jsou turbidity a teploměr, jsou bezvadně čisté. Těch 1.2V to ukazuje na drátech k průtokoměru? Když je odpojený, nebo připojený a při napouštění?

měřil to když to napouštělo a měřil to tak, že to nechal celé zapojené a multimetr přiložil ke kontaktum té destičky v tom průtokoměru. při zapnuté myčce a dopouštění.
bu2520

#39 Příspěvek od bu2520 »

myslím, že v Bekách je jen průtokoměr. Ty jazýčkové kontakty docela šifrují, zkusil bych přivřít vodu natolik, aby se vrtule průtokoměru méně rychle točila. Standardně je kontakt sepnutý a jenom v jednom místě polohy vrtulky se rozepne dá se vyzkoušet odpojením přívodu od aquastopu a foukáním do labyrintu s připojeným pípákem.
Kemotek

#40 Příspěvek od Kemotek »

Teď asi uplně nerozumím, my už jsme ten pípák zkoušli jak odpojený foukáním do vrtulky, normalně to spínalo. .respektive to pípalo. Zkoušeli jsme to jak zapojené, tak vypojené. Dle kolegy který to dělal to normálně funguje :(

Co se má stát prosím, když tu vodu přiškrtím ?

Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek
bu2520

#41 Příspěvek od bu2520 »

sníží se rychlost otáčení vrtuky průtokoměru a tím i rychlost rozpínání . A pokud má průtokoměr potíž měla by myčka s přiškrceným kohoutkem fungovat lépe. Ale u Beka je nejsou vyjímkou ani softwarové problémy.
Kemotek

#42 Příspěvek od Kemotek »

no upřímně my máme spíš v domácnosti dost nízký tlak v trubkách :D ale zkusím to přiškrtit
schrost

#43 Příspěvek od schrost »

Výměn ten jazýčkový kontakt v turbínce. 25 kaček nestojí za další vytahnutí myčky. Po výměně kontaktu ověř funkci piskořem multimetru. Turbínkou, ve složeném stavu.

Párkrát se mi stalo, že se kontakt slepil, a zůstal seplý, i bez magnetu. Ale magnet byl u jazýčku delší dobu. Pak se rozlepil, stačilo malé ťuknutí.
R..
Kemotek

#44 Příspěvek od Kemotek »

schrost píše:Výměn ten jazýčkový kontakt v turbínce.

myslíš tu trubičku na tomto? https://www.elektra-dvorak.cz/detail.php?id=23107 my to měřili a prý to fungovalo, spínalo to při priložení magnetu .. jakože pískalo to tak jak mělo, tak nevím. Fakt už jsem bezradnej .. ale zkusím no
Kemotek

#45 Příspěvek od Kemotek »

Zaky píše:
Kemotek píše:Voda v průběhu neteče. Dost pozorně jsem to sledoval a jediný případ kdy tam nateklo větší množství vody bylo právě z toho přetečení po neustálém dopouštěni. Pomůže když to nafotím?

Jak větší množství, teče tam i někdy jindy nějaké menší množství? Tam nesmí téct nic.

Zaky, ty jsi psal že by do průtokoměru mělo jít od 5V, my to měřili a šel tam 1V, nemůže to být problém ?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“