Podlahové topení

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kejki

#31 Příspěvek od kejki »

Povolené bude jen topení s účinností nad 116%. Čili tepelná čerpadla, ani nevím, jestlise do toho vlezou kondenzační kotle.
JirkaZ

#32 Příspěvek od JirkaZ »

Zdroj toho tvrzení?

Předpokládám, že se bude jednat o novostavby a že to bolševik rovnou doprovodil informací, jak a kde si na to lze vyzvednout peníze (včetně pozdějšího servisu atd.).

Peníze nikoliv daňového nevolníka, ale toho magora, co to vymyslel.

Protože jinak je to naprosto nezajímavé a dá se to jedině ignorovat.
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 08 pro 2023, 11:57, celkem upraveno 1 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Celeron

#33 Příspěvek od Celeron »

JirkaZ píše:Ideální by bylo zase něco s keramickou deskou, jako mám v té koupelně, jak píšu výše. Jenže jsem nikde neviděl nic podobného s vyšším výkonem.

Taky neuvidíš, nad 900W jsem snad nikdy žádný sálavý sklo, keramiku nebo šutr neviděl. Větší výkon jen ty Soliusy.
Jo a ty konvektory co se potulují po EU s různejma názvama, třeba AEG jsou jen přeznačený Atlantiky nebo Aireléky. Turci dělaj Indigo ale je to takovej humpol.
O jakejch celoplošnejch kabelech píšeš? Nic takovýho jsem nikdy neviděl. Ty podlahový bifilární rohože se dají na OSB desky udělat spojovej můstek a zalejt nivelačkou o 2 průměry kabelu vyšší vrstvy. Takže celkem cca 10-11 mm.
Jestli jsi měl na mysli podlahový topný fólie, tak k těm bych asi sehnal měření emg vyzařování.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
JirkaZ

#34 Příspěvek od JirkaZ »

Jo, měl jsem na mysli fólie. Nebo obecně prostě cokoliv, co není "bifilární" a stíněné. Z toho důvodu jsem taky napsal "celoplošný vodič", nikoliv kabel.

K těm panelům: budu si holt muset dělat nově (nebo průběžně) přehled toho, co je na trhu.

Vlivem dnešních zhovadilostí všech názvů, typů a původů holt nelze předpokládat, že by se něco udrželo více let bez zásadních změn...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
houmr

#35 Příspěvek od houmr »

Už jsem se začal smiřovat, že vizi s podlahovým topením opustím a vylít to betonem je nereálné, ale včera jsem se o tom bavli s tchánem, který s námi bydlí v sousedním domě, ten je dělaný stejným způsobem. Místnosti jsou sice jen 5 metrů široké, ale stejný rok výstavby (resp.rekonstrukce, na rozdíl od diskutovaného domu tento je postaven na kamenných obvodových zdech původního starého přízemního domu).
Ale o co víc - jak jsem zjistil, tchán cca před 25 lety v podstatě udělal to co chci udělat teď já - původní dřevěnou podlahu zrušil a do výšky původní podlahy to betonem vylil. Ale dával do toho ještě nějaké tenké karisítě, na jejich zbytky za vratama si ještě pamatuju (díry cca 10x10, dráty se daly ohýbat rukama). Mezi kolejnicemi byly původně piliny, ty nahradil škvárou. (já bych tam dal do výšky kolejnic polystyrén a pak překryl OSB deskama).

Jinak na těchto 5 metrů dlouhých zabetonovaných kolejnicích už přes deset let žijeme s dětma, skáčeme a dovádíme, podhlaha se nijak nehoupe, strop pod námi má původní malbu z roku X, nepopraskanou.
Takže buď jsou ty kolejncie z jiné oceli, než se v současných tabulkách počítá, nebo ten fígl musí být ještě někde jinde.
Celeron

#36 Příspěvek od Celeron »

No maximálně se ti stane to, co v sedmdesátkách v bydžovský "milionářský čtvrti". Barák sklep s garáží, přízemí a patro. Stropy byly obrácený T trámce a mezi tím Miako stropní vložky. Nad 3 metry dýlky se musely trámce podepřít, pak naskládat Miaka a zabetonovat. No a "chytrej" stavebník si řekl, že na 4,5m to podpírat je zbytečný a pár hodin po betonování stropu mezi patrem a půdou v noci ohromnej rachot a strop spadnul. A protože ještě nebyly hotový podlahy níž, tak ta řacha prorazila na mnoha místech Miaka a dokonce zlomila pár trámců a stousta toho skončilo až ve sklepě. Hyrdy se taky rády prolamují, hlavně ty z přelomu 80-90 let.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“