Plazma dovezená z USA a (HD)TV norma
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Plazma dovezená z USA a (HD)TV norma
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Už delší dobu vedu korespondenci s Tomhasem, teoreticky to mělo jít přeprogramovat na naši TV normu (Jihokorejci mají s Američany stejnou), korespondujeme už nějakou dobu přes SZ, ale výsledek vypadá v poslední době takto (ukázka):
Tak jsem s tim preprogramovanim neuspel u nikoho.Nikdo me nehelpnul a tak jsem to vzdal.Ale mel jsem v umyslu si koupit DVD rekorder a tak me napadlo jestli bych to nemohl valit pres jeho tuner a HDMI vstup ,ktery ta telka ma .Nasel jsem tento Panasonic DMR-EH57EP-S , bude to pres ten digital fungovat ,kdyz by to melo umet NTSC ?
Šlo o to, že použitý procesor v TVP má umět několik různých frekvencí rozkladů, ty se nastavují z epromky při startu TVP. Zrovna tak i systém NTSC nebo PAL. Nakonec, kdyby to mělo vstup RGB, bylo by to jedno, tam se už dekodér barev stejně nevyužívá. Jde jen o to, jak nastavit rozklady.
Teoreticky by to HDMI měl zvládnout i u nás, ale http://avmania.zive.cz/default.aspx?tex ... rticle=360 . A to zřejmě není vše. Nejsou i logické formáty signálu před kódováním různé?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=13860
Moje zkušenosti s elektronikou dovezenou z USA to ale zrovna jednoznačně nepotvrzují - od jihovýchodní Asie přes Oceánii, Austrálii, Nový Zéland až po všechny tři Ameriky je dost příležitostí k odbytu zařízení, u nichž budou stačit HD formáty jen dva, ale ani jeden evropský. Ten tam nepotřebují.
A případné předělání už není tak primitivní záležitost, jako v padesátých letech úprava černobílých TVP, které si dovezli Američani do Německa, na normu CCIR či (hlavně v devadesátých) doplnění našeho zvuku do televizí z Německa či Rakouska - zatímco u nás prodávané TVP měly zhruba od roku 1972 vesměs obě normy, jinde naši normu nepotřebovali.
Podobných zkušeností mám víc, proto v souvislosti s dovozy elektroniky ze zámoří nepřekypuji optimismem a bez ohledu na druh zařízení se to pokouším každému, kdo se ptá, rozmluvit s tím, že to, co tam ušetřil, u nás nebude na zprovoznění stačit. Stejně si někteří říci nedali a pak se kroutili.
Ale potřebnou informaci musí přece najít v technické specifikaci televize. Přece mezi spoustou zcela evidentních blbostí, které se povinně uvedou v návodu, se ty důležité informace nemůžou ztratit.
A kutilmile - nelituju tě
Ale zjisti si, kolik navíc ti to s tím regulačním trafem prožere. Třeba přijdeš na to, že normální CRT by přišel levněji. Kilowatthodina je stále dražší...