BM534

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
radioelectrum

BM534

#1 Příspěvek od radioelectrum »

nevíte jaké je napětí po stabilizaci za zdrojem v BM534 ?
Přílohy
Schránka 02.jpg
Schránka 02.jpg
JirkaZ

#2 Příspěvek od JirkaZ »

To náhodou vím naprosto přesně.

Takové, jaké si nastavíš trimrem R94. A rozmezí si můžeš spočítat z obvodových hodnot.

Oficiální hodnota je v SM, ze kterého jsi vzal ten obrázek, a to jednak v blokovém schématu, jednak v textu. Není to 41V, jak píše DukeNuke níže.

Pérovky sem doprdelepráce dávej v *.png.

Edit: v té dokumentaci je dost zmatek. Píšou tam cosi o obou polovinách zdroje (které nejsou nikde nakreslené). Jestli to má symetrické napájení a tentýž blok zdroje je použitý 2x sériově (přičemž na GND je spojení těch zdrojů), to vědí jen tvůrci a ty, když to máš rozdělané.
Přílohy
BM534_zdroj.png
BM534_zdroj.png
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 08 pro 2023, 13:07, celkem upraveno 4 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
DukeNuke

#3 Příspěvek od DukeNuke »

Mělo by tam být 32V. Snad. Těch 41V neplatí... To by mohlo být na tom C60.
Dvě poloviny zdroje to nemělo už za mě :-)
A vzhledem k tomu, že na kolektorech E3, E4 a E5 má být 31,8V, tak těch 32 by mělo sedět.
Tyhle genery se dělaly na učňáku v Tesle Brno. Mosfety se měřily už nevím jak a žárovky se měřily na omeze kvůli proudu. Z toho se pak vybíraly vhodné kusy. Ti nejlepší pak mohli zapájet KF521 :-). Stupnice se gravírovaly pro každý kus zvlášť podle měřícího protokolu. Kdybych si tak všechno pamatoval...
radioelectrum

#4 Příspěvek od radioelectrum »

JirkaZ píše:To náhodou vím naprosto přesně.

Takové, jaké si nastavíš trimrem R94. A rozmezí si můžeš spočítat z obvodových hodnot.
Omlouvám se ale elektroniku mám jako koníček spočítat takovýhle stabilizovaný zdroj je už za mým schopnostmi.
DukeNuke

#5 Příspěvek od DukeNuke »

Jo, tipl jsem to dobře - v manálu to sice není přímo popsáno, ale v blokovém schématu je u zdroje napsáno 32V :-)
JirkaZ

#6 Příspěvek od JirkaZ »

radioelectrum: já kdybych se pokoušel opravovat RC generátor, tak bych to bez schopnosti spočítat základní DC zapojení snad ani nezkoušel...

V příloze máš lehce komentované schéma (výpočty jsou orientační na základě typických a udaných hodnot).
Přílohy
BM534_zdroj_s_komentari.png
BM534_zdroj_s_komentari.png
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“