Už rostou...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1336 Příspěvek od Hubert_79 »

Nemyslel jsem Honzo tebe. Tak proč se ozýváš a čertíš... Myslel jsem takové ty hamtaly, co si najedou autem do lesa a sbírají přímo do kufru. Pak samozřejmě na fejsbůk s tím a nakonec nevědí, co s tím.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
kokun

#1337 Příspěvek od kokun »

Jj - taky znám takové, kteří dojedou na čtyřkolce nejen až do lesa, ale nejraději by ty hřiby rovnou z ní i sbírali (a to doslova).
A těch "taky-houbařů", co plnou láhev (či plechovku) piva do lesa unesou, ale na odnesení (prázdné) je už "moc těžká", tak ji jen tak pohodí. A taky těch plast. sáčků od různých bonbonů, ... těch se taky (po nich) dost povaluje v celém lese. Za nějaký čas už (v důsledku nejen tohoto vandalizmu) žádné hřiby v lese (alespoň v těch přístupnějších) snad ani neporostou :o :(
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#1338 Příspěvek od Hubert_79 »

Pár takových jsem potkal... Auto v lese na cestě a houby nosili v košíkách, vždycky došli k autu, košík vysypali do kufru a hurá na další.
Dalším levelem je "sběr" borůvek hřebenem. To bych jim ten hřeben vrazil do prdele.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
KUBO

#1339 Příspěvek od KUBO »

U nás už smrčky rastú mesiac, ale stále sa dá niečo nájsť.
Přílohy
20240329_112234.jpg
20240329_112234.jpg
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
kokun

#1340 Příspěvek od kokun »

Martine - opět jsi nezklamal :prst: :agree: :potlesk:
Honza - kokúň

#1341 Příspěvek od ransom »

Ajj, mňamka!
kokun

#1342 Příspěvek od kokun »

Taky jsem byl na houby :thanks: :down:
Přílohy
košík.jpg
košík.jpg
Honza - kokúň

#1343 Příspěvek od KUBO »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
kokun

#1344 Příspěvek od kokun »

Tohle foto měl můj soused M. L. (provozovatel webovek "Počasí Brumov") v PA na FB. Fotky jsou tam teda 3. Nalezeno v "mé lokalitě" (bývalé) č.1 - on tam má (v březinách) chatu.
Jeho pes se jmenuje Quentin - drezůruje ho jak on, tak především jeho dcera (min. týden maturantka). A že je teda "vydrezůrovaný" :)
Včera navečer jsem viděl další 3 "tvrďáky" (velmi podobné, jaké našel M. L.) - nalezeny v "mé lokalitě" č. 2.
Pokud počasí dovolí, vyrážím zítra ráno (na průzkum) taky :roll:
Přílohy
stažený soubor (2).jpg
stažený soubor (2).jpg
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#1345 Příspěvek od RayeR »

A jak je vydrezurovanej? Ze primo najde a vysteka houbu? :) No pekne, letos je to nak driv. V patak sme zas byli na jahodach, hodne toho vymrzlo ale nekde omezene samosbery delaji...
kokun

#1346 Příspěvek od kokun »

Tak to zase ne - nemyslel jsem tím, že by byl přímo "houbohledač".
Jen je často vidím, jak vzadu za činžákem buďto on, anebo dcera, ho cvičí na poslušnost - a že je teda řádně "vycvajkaný" (poslušný) :roll:
A jahody? Ty už sbírám obden - ty první byly docela podeformované. V TV vysvětlovali, že je to způsobeno dubnovýma mrazema :(
Honza - kokúň

#1347 Příspěvek od Celeron »

Psa né, ale před pár roky jsem viděl v lese dívčinu, co měla na vodítku Kune-kune a cvičila ho na houby. Když se dá naučit na lanýže, tak proč ne na jiný houby? Že to divočáci uměj jen tak sami od sebe jsem se podle rozrytejch lokalit už párkrát přesvědčil osobně.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kokun

#1348 Příspěvek od kokun »

Jj - na tohle jsou divočáci přeborníci.
Ani nemusí houby přímo růst - stačí jim, že vyčmuchají jim vonící podhoubí a hned je les jedno oraniště :(
A mají na tohle lepší čich než i psi - proto ve Francii, či Itálii, cvičí na vyhledávání lanýžů prasata. Lanýži totiž rostou cca až 30cm pod zemí - nejsou tudíž vidět :wink:
Honza - kokúň

#1349 Příspěvek od kokun »

A houbaři tady vůbec někdo?

Už před týdnem v NE jsem tu psal:
kokun[size=75] v ne, 26.května 2024 10:39[/size] píše:...
Pokud počasí dovolí, vyrážím zítra ráno (na průzkum) taky :roll:
A taky že jsem vyrazil, jenže to za moc nestálo, tak jsem ani nefotil. Ale až včera jsem zjistil, že to vyfotila dcera (tak to sem dodatečně dávám).

Poslední víc než 2 týdny u nás prší téměř denně (viz graf), tak jsem včera ráno využil toho, že nepršelo (bouřka přišla až odpol. v 16:15 :o ) a vyrazil jsem do "mé lokality č.2". Čekal jsem už něco hřibovitého, ale "tvrďáci" si ještě stále dávají načas (jednoho "mini-hříbka" jsem sice z recese domů přinesl - aby mně věřili, že jsem byl na hřiby) - zato tolik "lišek" jsem už léta nenašel (viz další foto). Ale těch maličkých jsem zahlédl více, tak snad se to rozjede (než zase, už brzy, rozkvetou lípy) :roll:
Přílohy
3.6.2024a.jpg
Včerejší úlovek - vysypáno na plechu.
<br />Na vrcholu té &quot;pyramidy&quot; je ten &quot;minihříbek&quot; - snad předzvěst úrody dalších - nechám se překvapit :-)
Včerejší úlovek - vysypáno na plechu.
Na vrcholu té "pyramidy" je ten "minihříbek" - snad předzvěst úrody dalších - nechám se překvapit :-)
3.6.2024.jpg
Včerejší úlovek :-)
Včerejší úlovek :-)
stažený soubor (5).jpg
Srážky u nás za posledních 30 dnů
Srážky u nás za posledních 30 dnů
27.5.2024.jpg
Výsledek &quot;průzkumu&quot; v PO 27.5.
<br />Vyfotila tehdy dcera, proto je to bez kalendáře :-(
Výsledek "průzkumu" v PO 27.5.
Vyfotila tehdy dcera, proto je to bez kalendáře :-(
Honza - kokúň

#1350 Příspěvek od alkom01 »

V neděli jsme byli s manželkou v okolí Deblína (Tišnovsko), byl jsem překvapený, co všechno rostlo. Hřiby smrkové, kováři, žlutomasé, suchohřiby, babky, klouzci, lišky, bedly, masáci, holubinky. Čekal jsem nějaké dubáky ale v listnatém mě to zklamalo, potkal jsem jen dva úplně rozplizlé křemenáče.
Pivo v přírodě ničím nenahradíš!
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“