Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xsc

#91 Příspěvek od xsc »

PotPalo píše:Takátodoska bola na aukre... a ja mám skoro rovnakú a ponúkajú mi ani nie polovicu.
i s CPU a RAM?
PotPalo

#92 Příspěvek od PotPalo »

[inzercia] Základná doska Lucky Star LS-486E Rev:C2 s procesorom ST486 DX2-66 a 32 MB RAM (4x8 MB). Odskúšaná, funkčná. Doska podporuje maximálne 128 MB RAM, a môže byť aj nepárny počet pamäťových modulov. K doske dávam aj stručnú dokumentáciu v elektronickej podobe (pošlem na e-mail alebo napálim na CD). Bez chladiča na procesor, ten si treba zohnať. Obrázek[koniec inzercie]
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Pikofarad

#93 Příspěvek od Pikofarad »

To je taková rarita?
Nebo nula navíc za ten krám
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Hubert_79 »

Je to kultovní a legendární přístroj, ne? Když to za ty prachy někdo koupí, proč ne.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
houmr

#95 Příspěvek od houmr »

rnbw píše:To je princip aukcie - najst najvyssiu moznu predajnu cenu.

Já bych to tvrzení trochu poupravil - Za druhou nevyšší prodejní cenu - když se sejdou dva, jeden bude za tu věc ochoten dát 1000 korun a ten druhý jen 10, tak vyinkasuješ 11 korun (nebo 10 + minimální přehození). Takže ve výsledku by bylo prospěšnější, kdyby jsi vystavil Kup teď třeba na 500. Při prodeji nějakých úzkospektrých unikátů může být aukce od 1 koruny pro kupujícícho kšeftem století, zatímco pro prodávajícího provarem, protože se zkátka žádný jiný podobně postižený sběratel na aukro zrovna nepodívá.

Starecd má problém, že zkrátka jiní si stejné věci cení více než on. Taky jsem si tím prošel, když určitý segment najednou přešel z kategorie "odpad" na "vinted". Zkrátka jsem se smířil s tím, že teď už je to pro jiné cenější a mě stačí mi to, co jsem nakoupil včas.

Plouvoucí konec aukce je jednoznačně pozitivní pro prodejce, pokud se tehdy totiž nenašel někdo racionálně uvažující, který hned svůj příhoz nacenil na cílovou hodnotu, jakou to pro něho má, výsledkem byla spíše losovačka komu se podaří přihodit napsoled, než kdo přihodí nejvíce. Osobně bych si představil i delší proloužení konce, lidské myšlení se dost často posune ve chvíli, když by měl připustit, že danou věc místo mne získá někdo cizí jen proto, že zaplatí o 10 korun více.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od forbidden »

houmr píše:...lidské myšlení se dost často posune ve chvíli, když by měl připustit, že danou věc místo mne získá někdo cizí jen proto, že zaplatí o 10 korun více.

A na to Aukro sází, že lidi ztratí soudnost a začnou se přehazovat minutu před koncem jen proto, aby nakonec zjistili, že to vystoupalo výš, než to vůbec má cenu.
Sháněl jsem na Aukru nějakej hezkej AT case. Po asi 5-ti prohraných aukcích, kdy jsem dal napoprvé podle mě reálnou cenu (kolem 1000,- podle vzhledu) jsem u další hodil 2000,- a byl klid. Byl jsem první od začátku do konce, samozřejmě to vyskočilo až v posledních minutách. :lol: Nakonec jsem to vyhrál za nějakých 700,-, ale dal bych i ty 2000,-. Jen jsem asi měsíc ztratil kvůli čekání na nějakou pěknou kdy jsem nevyhrál nic.
Stěžování si, že je tam něco drahý znamená jen, že dotyčnej nepochopil jak aukce fungují. Překupníci byli a budou všude a buď máš prostě štěstí a koupíš levně, nebo se najde jinej, kterej dá víc. Hotovo.
ondraN

#97 Příspěvek od ondraN »

Mě se ten prodloužený konec vysloveně líbí. Jak z hlediska prodejce tak kupujícího :P
A těch patnáct sekund je tak akorát. U prezenčních aukcí to taky o moc víc nenatahujou. Oni ví, že člověk v lehkém časovém stresu bezhlavěji přihazuje a cena leze nahoru a s ní i provize :twisted:
starecd

#98 Příspěvek od starecd »

houmr: hold někteří si cení nefunkční cd přehrávač hóóódně vysoko a přitom jak je omlácený, patrně je vytažený z kontejneru, na takové kusy nepřihazuju, ať se pobijí jiní.
Pikofarad

#99 Příspěvek od Pikofarad »

Hubert_79 píše:Je to kultovní a legendární přístroj, ne?

Prodáno za 16kkč 8O :o Sametové výšky,prokreslené basy jako z 15" Velodyne.A pak že češi nemají prachy na rozhazování.Koupí i howno.Jak si to přečte Nutella,tak nám zvedne vše
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od RayeR »

forbidden píše:
houmr píše:Sháněl jsem na Aukru nějakej hezkej AT case. Po asi 5-ti prohraných aukcích, kdy jsem dal napoprvé podle mě reálnou cenu (kolem 1000,- podle vzhledu) jsem u další hodil 2000,- a byl klid. Byl jsem první od začátku do konce, samozřejmě to vyskočilo až v posledních minutách. :lol: Nakonec jsem to vyhrál za nějakých 700,-, ale dal bych i ty 2000,-. Jen jsem asi měsíc ztratil kvůli čekání na nějakou pěknou kdy jsem nevyhrál nic.

Twl proc sis nekoupil naky srot v Holicich? Teda nekoukal sem po tom vubec, ale semtam nake stare PC krabice dycky nekdo doveze, davat za kus plechu 2k je docela blaznovstvi...

Jinak aurko a plovouci konec je dobra psychologicka vychytavka, otazka je, jestli to pak kupujici co vyhral, opravdu zaplati, kdyz druhy den vystrizlivi z rause. Sice mu hrozi asi nake negativni hodnoceni, ale co uz...
Ja aukci dycky sleduju tesne pred koncem a pokud je cena este prijatelna, zkusim prihodit co nejtesneji ke konci. Pokud se mi nedari prehodit, tak jdu jen do nake predem stanovene limitni ceny a pak na to seru. Spis spoleham na to, ze treba kdyz aukce konci naky mene frekventovany cas, ze u toho lidi nesedi a nebude prihazovat nikdo, tak to pak pri trose stesti jednim prihozem sliznu. Pokud se tam ale rozpouta na konci bitka, tak uz jen zeru popkorn a bavim se :)

Bohuzel proste nektery typ zbozi se vyskytuje jen na aukrech, treba takovou 486 desku nidko na bazos ci sbazar neda...

Ten Kondor je teda taky dobrej masakr, mozna proto, ze cervena je vzacnejsi, stribrne se bezne drazily kolem 2-3 kkc.
Tom82

#101 Příspěvek od Tom82 »

Tak ten červený Kondor hlavně vypadá jako v luxusním, nepoužívaném stavu. O tom sběratelství je. Můžeš si koupit ojetou, obouchanou jebku se setřenými nápisy, poškrábaným plexy, s přetrženým náhonem ladění, polámanými čudly a neoriginálními hmatníky, atd. nebo A++ stav toho samého zařízení. U sbírkových věcí také zvedá cenu např. původní balení, krabička, dobový manuál, nebo dokonce paragon s cenou a záručák.
Jeden prodejce na Aukru dlouho vystavoval elektronková rádia, nasadil poměrně vysokou, startovní cenu, prodal málo. Po pár měsících tam vše vystavil znovu od koruny. A strhla se bitka, ale v rámci reálných cen těch rádií. Tam jsem přišel např. k Telefunken Allegro (2183) z 1961, za litr.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od RayeR »

Jo, sem to detailne nezkoumal. Jasne, treba to origo baleni ci nerozbaleno, tam dava vyssi cena smysl. Lampova radia taky sleduju, zajimaj me spis vracky za vyhodnou cenu, ktere by sly este zachranit nebo mi poslouzily na N.D. Koupit si nalesteny sbirkovy radio by pro me byla nuda, jen tak to postavit do police. Bavi me na tom ta restauratorska prace a radost, kdyz se podari nejaky srotovy vrak rozchodit do vlzheldove pekneho a provozuschopneho stavu. Je zajimave, jak ma obcas na vyslednou cenu zasadni vliv nadpis aukce, obcas pokud je popis nejaky vagni a nepresny, tak to neobjevi dost sledujicich a vysledna cena je pak vyrazne nizsi, nez kdyz je tam treba presne napsano "lampove radio Philips 648A", takze je dobre ruzne prohledavat nabidky i jinak nez podle klicovych slov...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Hubert_79 »

starecd píše:na takové kusy nepřihazuju, ať se pobijí jiní.

No a o tom to je. Buď to chceš, tak tam nasypeš milion, nebo ne a nemáš to. Ale kňourat, jak ti to někdo vyfoukne, protože ty na to máš nějaký jako "nárok", protože jsi hodný sběratel a ne překupník? To se jdi bodnout.
doktor365

#104 Příspěvek od doktor365 »

Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Hubert_79 »

Vida, za 1500,- Kč. To se prodá jedna báseň, i když nevím, na facebooku...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“